Da li ste preosetljiva žena? Ukoliko ste svesni toga, donosimo neke jednostavne i vredne smernice u ljubavi.

Preosetljiva žena usled svojih snažnih emocija može imati poteškoća u vezama, pogotovo ako (kao što se često dešava) muškarac koji je privlači nema ovu vrstu osetljivosti. Ova dinamika se često dešava. I, dok ne dođete do načina funkcionisanja, nastaju svađe, nekad zbog ženinog negodovanja, a nekad zbog njega.

Evo 5 saveta za vezu za preosetljive žene

1. Razumeti šta to znači

Kada vas i najmanje stvari pogađaju više od drugih, a osećanja su jača, verovatno ste preosetljiva osoba. Možete dokumentovati kako se manifestuje i kako možete stupiti u kontakt sa svojim emocijama. Povezati se sa sobom i vodite dnevnik svojih emocija, da vidite šta najviše utiče na vas.

2. Prihvatite svoju osetljivost

Ako osuđujete sebe zato što ste preosetljiva žena, prestanite to da radite! Prihvatite svoj način postojanja i budite srećni što intenzivno živite svoje emocije. Istovremeno, vrlo je moguće da vaš životni partner nije osetljiv, već pragmatičan. Prihvatite njegov način postojanja i budite srećni što možete da se dopunjujete. Jer kada ste preplavljeni raznim situacijama u životu, on može da preuzme kontrolu, bez problema, jer može lakše da kontroliše nalet osećanja.

3. Empatija

Dok očekujete da vaš partner ima razumevanja za vaše emocije i osećanja, pokušajte da vežbate i empatiju. Stavite se na njegovo mesto i zamislite kako bi bilo da razmišljate racionalno, a ne iz srca. Možda ćete bolje razumeti zašto su mu vaša raspoloženja strana. Takođe, predstavite svoja osećanja kako bi vas druga strana bolje razumela.

4. Provodite vreme sami

Umesto da bežite od svojih raspoloženja, bolje je da ih prihvatite i date sebi vremena nasamo, da se ponovo povežete sa emocijama koje vas iskušavaju. Potrebno vam je vreme nasamo, inače ćete eksplodirati, što će oštetiti vezu. Ako partner to ne razume, objasnite kako se osećate i da vam je to potrebno.

5. Trudite se da razumete jedni druge

Pragmatičan i racionalan muškarac i preosetljiva žena mogu da rade samo kroz razumevanje, strpljenje i prihvatanje! I, što je najvažnije: pokušajte da prihvatite njegovu tačku gledišta, prenoseći svoje razumevanje što je češće moguće, ali pokažite da očekujete da i on razume vaša.

(Sensa)

BONUS VIDEO:

BILA JE STUDENTKINJA, A OSTALA NA DRUGOM KONTINENTU ZBOG LJUBAVI! Maša Dakić otkrila kako je izgledao slučajni susret sa mužem! Kurir televizija