Pasivno-agresivan muškarac možda neće pokazati svoju ličnost na samom početku veze, ali postoje neki znaci koji bi trebalo da vas navedu na razmišljanje.

Dr Pankaj Borade, konsultant psihijatar, kaže da pasivno-agresivna osoba indirektno izražava svoj bes, frustraciju ili ogorčenost umesto da otvoreno govori o svojim zabrinutostima.

Evo znakova da ste u vezi sa takvim muškarcem.

1. Stalno vam daje suptilne komentare
Da li vaš partner daje suptilne, sarkastične ili ponižavajuće primedbe, prerušene u komplimente ili usputne izjave? Najverovatnije krije pasivno agresivno ponašanje.

2. Namerno odlaganje zadatka ili odgovora
Ako primetite da on ne radi određene stvari na vreme, a zatim se zbog njih frustrira, možda imate posla sa osobom koja je težeg karaktera.

3. On je uvek žrtva
Ceo univerzum se urotio protiv njega i dešavaju mu se samo najgore stvari? Njegov bes se izliva samo na vas kao partnerku.

4. Krivi druge
Ovaj tip čoveka svuda pronalazi mane, osim u sebi.

5. Pasivno-agresivni muškarac komunicira dvosmisleno
Izbegava da vam kaže neke stvari, da bi vam kasnije zamerio da niste razumeli ili ne želi da preuzme odgovornost za svoje reči.

6. Izbegava odgovornost
I ne samo da je neodgovoran kada je u pitanju komunikacija, on uglavnom ne voli da odgovara, pa izbegava bilo kakvu odgovornost.

7. Pokušava da ima kontrolu, ali ne direktno
Čak i ako na površini ne deluje kao tip vođe, pasivno-agresivni čovek uvek želi da drži uzde i da kontroliše i vezu i vas.

8. Tretman ćutanjem
Ovakvo ponašanje pokazuje da on nije voljan da ulazi u temu od interesa za vašu vezu  što može biti štetno na duži rok.

9. Odbija konfrontaciju
Čak i ako je nezadovoljan situacijom, neće preduzeti mere da stvari reši. On jednostavno ne uspeva da zauzme stav, gomilajući frustracije tokom vremena.

10. Izbegava otvorenu komunikaciju
Ljudi sa pasivno-agresivnim ponašanjem će imati tendenciju da završe diskusije govoreći: "kako god" ili "ma da, sve je u redu".


Ako upoznate takvog čoveka, postavite graniceod početka i recite mu da li vam smeta određeno ponašanje. Kada dođe do sukoba, komunicirajte otvoreno i ostanite mirni, kako ne biste ulazili u njegovu igru. Ako želite da se veza nastavi, ali vas njegovo ponašanje frustrira, pozovite terapeuta ili mu predložite da sam uradi terapiju.

(Sensa)

BONUS VIDEO: