Kada birate partnera sa kojim želite da kreirate život, važno je da svog partnera prihvatite onakvog kakav jeste u ovom trenutku. To znači da ne pokušavate da svog partnera oblikujete u nešto što nije.

Pokušaj da promenite partnera je uobičajena zamka u odnosima. Zaljubiti se u potencijal je primamljivo, ali biti sa nekim zbog njegovog potencijala u velikoj većini slučajeva dovodi do razočarenja i nezadovoljstva. Pokušavajući da svog partnera ukalupite u verziju koju ste zamislili, u vezu ćete uneti samo frustraciju, ogorčenost, konflikt  distancu.
Kada ne prihvatite svog partnera onakvog kakav jeste, ljutnja će polako prodreti u vašu vezu jer partner neće ispuniti vaša očekivanja ili želje. Upravo ta ozlojeđenost uništava poverenje i zadovoljstvo u partnerskoj vezii donosi osećaj nezadovoljstva i nepovezanosti.

Važno je razumeti da transformacija dolazi iznutra. Ne možete naterati svog partnera (ili bilo koga drugog) da se promeni protiv svoje volje. Možete ga samo podržati na putu njegovog ličnog rasta ili promeniti sebe, a vaš partner će morati da reaguje na vaše promene, hteli ili ne.
A prihvatanje je ključna komponenta uspešne veze. Važno je prihvatiti autentičnu verziju našeg partnera; da prizna svoje snage, slabosti, hirove i nesavršenosti.

Prava intimnost i povezanost u vezi se uspostavlja kada se oba partnera osećaju voljeno i cenjeno zbog onoga što zaista jesu. To znači da volimo celog svog partnera, a ne samo one kvalitete koji nam odgovaraju. Da se ​​svim srcem predamo vezi sada, u ovom trenutku.

Poenta zdrave veze nije pronaći savršenog partnera. Poenta je da postanete svesni celog partnera i prihvatite ga. Lepo je biti svestan njegovog potencijala, ali ako je taj potencijal glavni uzrok veze, odnos između dva partnera nikada neće biti zdrav.

Čak i pre nego što počnete da gradite život sa nekim, budite svesni njegovih nedostataka i uverite se da zaista prihvatate svog partnera. Ako vaš partner ima želju da se menja i raste, možete stati na njegovu stranu.

Izvor: Sensa.si

BONUS VIDEO: