Ljubav je složena emocija i često se pitamo da li je obostrana. Svi se pitamo: "Da li će me moj partner uvek voleti?"  Psihologija nam pruža odgovor na to pitanje jer pomaže da razumemo ljudsko ponašanje, uključujući znakove koji ukazuju na trajnu ljubav partnera

1. Uvek je tu za vas

Ljubav se ne odnosi samo na dobra vremena već na to da budemo sa nekim i kada je loše. Psihologija govori da je jedan od najznačajnijih znakova trajne ljubavi stalno prisustvo partnera, da je tu za vas tokom uspona i padova, pokazujući podršku i razumevanje. 

Ovaj koncept je vezan za psihološku teoriju vezanosti, gde stalno prisustvo osobe dovodi do dublje emocionalne veze. Dakle, ako je vaš partner uvek tu za vas, bez obzira na okolnosti, to je jak pokazatelj da će vas uvek voleti.

2. Ceni vašu perspektivu sagledavanja stvari

Još jedan znak da će vas partner uvek voleti je kada ceni vaše mišljenje, čak i kada se ne slaže sa vama. Na primer ako partner želi da otputujete na egzotičnu destinaciju, a vi želite da odete u hladnije krajeve, bitno je da međusobno saslušate ideje i argumente, da ih uvažite i da nađete kompromis, što bi u ovom slučaju bio neka primorska destinacija sa obližnjim planinama.Ovo međusobno poštovanje i uvažavanje potreba jedno drugoga je snažan pokazatelj trajne ljubavi. 

3. Govori vašim jezikom ljubavi

Dr Geri Čepmen, poznati bračni savetnik, predstavio je koncept 5 „jezika ljubavi“ u svojoj knjizi. Jezici ljubavi su u suštini načini na koje izražavamo i doživljavamo ljubav. Postoji 5 ljubavnih jezika: reči potvrde, dela služenja, primanje poklona, kvalitetno vreme i fizički dodir.

Svako ima primarni jezik ljubavi koji mu najviše odgovara. Ako se vaš partner stalno trudi da govori vašim jezikom ljubavi,  bilo da je to provođenje kvalitetnog vremena sa vama, davanje poklona ili izražavanje ljubavi rečima ili dodirom, to je siguran znak da će vas uvek voleti, poručuju sa sajta Hack Spirit. 

4. Veruje vam

Poverenje je osnova svake dugotrajne veze. To je osnova na kojoj ljubav raste i napreduje.  Ako vam partner veruje to znači da poštuje vaše rasuđivanje, sposobnosti, postupke i odluke.  Poverenje podrazumeva da prihvatite ranjivost, tajne i strahove. To znači da se partner oseća slobodno da zaista ono što jeste ispred vas. 

5. On je vaša najveća podrška

Kada ste zaljubljeni, uspehe partnera doživljavate kao svoje. Osećate neizmeran osećaj ponosa i radosti kada nešto postigne, i uvek ste tu da proslavite sa njim. Ako je vaš partner uvek pored vas, bodri vas i podstiče vas da jurite svoje snove, to je prelep znak njegove ljubavi prema vama. On veruje u vas i želi vam najbolje. I spreman je da vas podrži na svakom koraku dok težite ka svojim ciljevima.

6. Daje vam prostor kada osetite potrebu da budete sami

Radi se o razumevanju da je svakome potreban sopstveni prostor i vreme, čak i u najintimnijim odnosima. To podrazumeva da partner oseti vašu potrebu da se osamite i da to ne shvata lično. Ovo poštovanje ličnog prostora i granica je znak duboke, trajne ljubavi. To pokazuje da vaš partner ceni vašu individualnost i poštuje vaše potrebe, čak i kada možda žudi za vašim društvom.

7. Izvini se kad pogreši

Niko nije savršen i svi pravimo greške. Ali ono što je najvažnije je kako se nosimo sa tim. Ako se vaš partner brzo izvini kada pogreši, to je snažan znak njegove ljubavi prema vama. To pokazuje da cene vašu vezu više od svog ega.Ne plaši se da prizna greške i da radi na boljoj verziji sebe. Ova spremnost da raste i menja se na bolje je ključna komponenta trajne ljubavi.

Saznajte 5 načina da privučete osobu koja vam se dopada.

BONUS VIDEO:

OVO SU TRI RAZLOGA ZBOG KOJIH PUCAJU BRAKOVI U SRBIJI: Mladi su narcisoidni, ne žele da se potčine ni partneru, NI DETETU Kurir TV

 Sensa/A.S.