Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

1 minut je dovoljan - ovo je najbrži način da se oslobodite stresa: čuvena japanska tehnika protiv negativnih osećanja

Japanska antistres tehnika koja pomaže da se oslobodite stresa i privučete mir u kritičnom trenutku!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Stres je jedan od najvećih problema savremenog društva koji izuzetno negativno utiče na zdravlje većine ljudi. I da li je čudo da je upravo u Japanu, poznatom po najzaposlenijim ljudima na svetu (najpodložniji stresu), stvorena revolucionarna tehnika koja može značajno da smanji nivo umora, nervoze i anksioznosti za samo nekoliko minuta.

Koja je japanska tehnika oslobađanja od stresa? Gotovo svaka odrasla osoba nosi teret obaveza, stalni gubitak snage i hronični umor koji negativno utiču na naše zdravlje. Ponekad se čini da je stres postao uobičajeniji od opuštanja i sreće.

A ako nešto na poslu ili u vašoj porodici stalno ispunjava vaš život stresom, preporučujemo vam da isprobate ovu orijentalnu tehnikuopuštanja.

Kako ga koristiti? Svaki deo našeg tela ima posebne sposobnosti isceljenja. Svaki, bez izuzetka - a naročito prsti.

Povezane vesti

Da li znate da japanski iscelitelji povezuju svaki prst na vašoj ruci s određenom emocijom ili osećajem?

Japanski lekari veruju da masiranjem određenih prstiju ili pritiskom na određene tačke na njima možete čoveku olakšati bol na određenim delovima tela, pa čak i ublažiti mentalnu patnju.

Prema njima, ako jednostavno sastavite dlanove i pritisnete nekoliko sekundi, to vam može u potpunosti pomoći da se oslobodite određenog negativnog stanja - na primer, od negativnih emocija ili čak od nekih bolesti izazvanih toksičnimemocijama.

Da biste bolje shvatili kako ovo funkcioniše, prvo morate da saznate kakvu isceljujućusnagu ima svaki prst i šta možete da rešite uticaj na njega.

Palac: anksioznost, uzbuđenje i stres
Kažiprst: Strah
Srednji prst: Ljutnja i bes
Domali prst: Depresija, tuga i neodlučnost
Mali prst: Pesimizam, nedostatak energije i anksioznost

"Naučno" objašnjenje delotvornosti takvog efekta zasniva se na činjenici da su kroz nervni sistem naše ruke skoro direktno povezane sa mozgom, odnosno sa područjem odgovornim za naše emocije.

Ako želite da koristite ovo znanje da biste se oslobodili stresa, onda sve što treba da uradite jeste da stisnete levu ruku. Nakon toga, zgrabite je prstima desne ruke.

Nakon toga, lagano pritisnite prst koji je povezan sa vašim problemom. Nkon toga, ako želite, možete ponoviti postupak - onoliko puta koliko je potrebno.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj