Savremeni život ponekad može biti pun izazova - stresne situacije na poslu, nervoza i gužva u saobraćaju, obaveze kod kuće, plaćanje računa... Svi zadaci koje moramo svakodnevno da uradimo oduzimaju energiju, mogu nas učiniti nervoznim, umornim, nezadovoljnim.

Zato je važno da redovno odvojite vreme za sebe, za opuštanje, energetski i mentalni detoks, za trenutke koji će vam vratiti mir i harmoniju u život. Aktivnost koja nam je svima dostupna jeste boravak u prirodi - besplatno je, a deluje isceljujuće na telo i um.

Istraživanja otkrivaju da priroda može smanjiti stres - ono što vidite, čujete, doživljavate u svakom trenutku menja ne samo vaše raspoloženje, već i način na koji funkcionišu vaš nervni, endokrini i imuni sistem. Boravak u prirodi, ili čak gledanje prizora prirode, smanjuje bes, strah i stres i povećava prijatna osećanja.

Kada šetate kroz prirodu, posmatrate opuštajuće zelenilo, udišete svež vazduh i slušate cvrkut ptica, vaš um postaje čistiji, srce se otvara, upijate pozitivnu energiju celim svojim bićem. Zatvorite oči, opustite se i dopustite da priroda obnovi u vama dobre vibracije. Ne morate putovati na daleke destinacije da biste uživali u blagodetima prirode, dovoljno je da odete u obližnji park i osetite njen duh.

Kalemegdan može biti sjajan izbor za Beograđane. Dok šetate parkovima Kalemegdana, uživate u mirisu majskog cveća i bujnog drveća, možete sesti na klupu i posmatrati reku. Pogled na vodu umiruje, jača volju i oslobađa od negativnosti. Na Kalemegdanu možete vežbati jogu, trčati, šetati, raditi u prirodi sve ono što pomaže da se oslobodite nagomilanog stresa.

Po-ìeo-je-prvi-Beogradski-burger-festival.jpg
Promo 

Ukoliko odlučite da se sami ili sa porodicom i prijateljima odmarate i uživate na prelepom Kalemegdanu, ne propustite da posetite Burger fest od 27. maja do 5. juna. Kada ogladnite, obavezno svratite i uživajte u bogatoj ponudi burgera - izaberite svoj omiljeni i uz piće i lepu atmosferu doživećete pravi gurmanski užitak. Pored sjajne klope, na Burger festu očekuju vas razne aktivnosti, igrice, zabava za sve generacije, kao i sjajan muzički program. Ukoliko svoj ritual opuštanja želite da završite dobrom žurkom, fantastičan provod na Burger festu je zagarantovan.

Burger Fest-61.jpg
Promo 

Samo lepe misli, pozitivna energija i dobre vibracije! Vidimo se na Kalemegdanu, vidimo se na Burger festu - omiljenom događaju za kraj proleća i početak leta u Beogradu.

B-Fest-9-of-43.jpg
Promo