Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Transcendentalna meditacija: smanjuje stres, krvni pritisak, i smrtnost

Transcendentalna meditacija ne samo da pomaže u stresnim situacijama, već smanjuje i smrtnost od kardiovaskularnih bolesti, pokazuju istraživanja...

  Izvor: Foto: Profimedia

Postoji veliki broj studija koje pokazuju zdravstvenu prednost meditacije. Najnovija studija Američkog udruženja za rad srca pokazala je kako je redovna meditacija dva puta dnevno u korelaciji sa čak 48 odsto smanjenom stopom srčanog i moždanog udara. Grupa ispitanika koja je meditirala (tokom lečenja) imala je smanjen je krvni pritisak, stres je bio u značajnom padu, a smanjili su i pušenje.

5 mitova o meditaciji...

"Glavna stvar na koju smo naišli (tokom istraživanja) je da, pored standardne medicinske nege, tehnika transcendentalne meditacije može imati veoma dobar uticaj na kardiovaskularni sistem", kaže profesor Robert Šnajder, autor studije objavljene u "Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes" objavljene septembra 2014. godine.

Meditacija za bolno srce...

Tačnije, jednostavno meditiranje od 20 minuta dva puta dnevno znatno umanjuje mogućnost iznenadne smrti, šloga i srčanog udara, jer ovim putem umanjujemo krvni pritisak i stres, što znači da transcendentalna meditacija može odlično poslužiti u sekundarnoj prevenciji kardiovaskularnih bolesti, preneo je portal Spirit, science, and metaphysics početkom 2014. godine.

Transcendentalna meditacija je specifični oblik kojeg je razvio Maharishi Mahesh Yogi, podrazumeva korišćenje mantre i meditiranje dva puta dnevno po 15 do 20 minuta, i za to vreme treba sedeti mirno i zatvorenih očiju.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj