Smaragd je kamen koji fascinira i hipnotiše čovečanstvo, smatra se kraljem dragog kamenja i moći. U mnogim kulturama je prisutan više od 6000 godina. Njegova zelena boja je simbol novog života, ponovnog rođenja i proleća, koji nam donose hrabrost, obilje, harmoniju, snagu i sreću. Zato je odličan talisman rođenih u maju.

Nazivao se još i kraljicom dragulja i bio je Kleopatrin omiljeni kamen. Aristotel je voleo ovaj kamen a napisao je da posedovanje smaragda povećava osećaj važnosti u društvu onome ko ga nosi, donosi pobede i poslovne uspehe i poboljšava govorničke sposobnosti. Smaragd je povezan sa boginjom Afroditom, te promoviše ljubav i lepotu.

On je kamen istine i nosioca će štititi od svake prevare. Promoviše mir i predstavlja simbol vere, nade, večnosti, ljubavi i lepote. Pomaže u komunikaciji izmađu partnera, donoseći iskrenost u vezi. Ovaj kamen obezbeđuje fizički, emotivni i mentalni balans. Drži partnerstvo u ravnoteži. Otvara srčanu čakru i umirujuće deluje na emocije. Daje mentalnu jasnoću, jača pamćenje, inspiriše duboko unutrašnje znanje i proširuje vidno polje. Smaragd osnažuje karakter, čime omogućava lakše prevazilaženje nesreća u životu. On obnavlja i oporavlja i može da isceli negativneemocije.

Izvor: Sensa