Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Etarska ulja za balansiranje pete čakre: glas istine i želja

Etarska ulja za balansiranje pete čakre su ulje eukaliptusa, žalfije i etarsko ulje nane.

  Izvor: Profimedia

Peta ili grlena čakra nalazi se u području grla. U njoj je dominantna plava boja, a element povezan sa petom čakrom je etar. Na sanskritu je naziv za petu čakru vishuddha, što u prevodu znači „pročišćenje“.

Vishuddha je čakra komunikacije i samoizražavanja, snažno utiče na našu sposobnost da efikasno izrazimo naše misli, želje i osećanja - i kao najvažnije, našu sposobnost da čujemo, slušamo i razumemo druge osobe u svakodnevnom životu. Grlena čakra ne samo da utiče na ono što čujemo i kažemo kroz verbalnu komunikaciju, ona takođe utiče i na naš unutrašnji glas istine, govor tela i pisanu komunikaciju.

Na fizičkom nivou, peta čakra je povezana sa grlom, glasnim žicama, vratom, vratnim pršljenovima, jednjakom, štitnom i paratiroidnom žlezdom, hipotalamusom, ustima, zubima i ušima.

Joga vežba protiv straha i nesigurnosti: radite ovu asanu uz afirmacije i ojačajte samopouzdanje

Na emotivnom i mentalnom nivou disbalans pete čakre ogleda se u nesposobnosti izražavanja svojih potreba, kreativnih ideja i vlastite individualnosti, trema, nesigurnost, nedoslednost, nepouzdanost, neinventivnost, kukavičluk, manipulativnost, arogancija ili prekomerno pričanje.

Etarskaulja hajdučke trave i kamilice imaju prelepu plavu boju koja balansirajuće deluje na grlenu čakru. Plava boja smiruje i opušta emocije i um, idealna je za lečenje anksioznosti, nervne napetosti, besa i straha, a takođe podstiče iskrenu komunikaciju.

Miris etarskih ulja hajdučketrave i kamilice smiruje, pa ova ulja treba koristiti kada postoji potreba za komunikacijom bez ljutnje i gorčine. Ova duboko plava etarska ulja pomažu pojedincima da izraze svoje najviše duhovne istine. Savršena etarska ulja za tretiranje fizičkih simptoma zbog disbalansa pete čakre predstavljaju etarska ulja žalfije, eukaliptusa i nane.

Etarsko ulje žalfije pomaže kod infekcija grla, usta i desni. Žalfija simbolizuje zrelu, mudru i samosvesnu ženu. Etarsko ulje eukaliptusa ima osvežavajući miris, pruža osećaj unutrašnje slobode i ekspanzivnosti, najčešće se upotrebljava za inhalaciju sinusa, kao prevencija kod prehlada i protiv infekcija respiratornog sistema.

Etarsko ulje nane koristi se za negu zuba, desni, da osveži dah, kod respiratornih infekcija i glavobolje. Nana oživljava i podstiže um, intelekt, kreativnost i samoizražavanje. Etarska ulja žalfije, eukaliptusa i nane bistre misli, pomažu kod stanja malodušnosti, nervne napetosti i mentalnog umora, omogućavajući slobodan protok energije kroz grlenu čakru.

4 jednostavne mindfulness vežbe: ako ovo uradite svaki dan, više ćete ceniti svoj život

Za balansiranje pete čakre dodajte nekoliko kapi preporučenih etarskih ulja u posudu sa toplom vodom ili inhalator i inhalirajte se desetak minuta. Ova vrsta inhalacije je odlična kod svih respiratornih infekcija. U slučaju da niste u mogućnosti da se inhalirate sipati 1-3 kapi preporučenih etarskih ulja na papirnu maramicu, pa snažno i duboko udahnite nekoliko puta.

Takođe možete utrljati par kapi specijalne mešavine etarskih ulja za balansiranje pete čakre direktno na prednjoj i zadnjoj strani vrata, koristiti u aromalampi ili kao dodatak kupki. Mnogo energije u petoj čakri dolazi iz hrane i zato je veoma važno da budemo svesni onoga što unosimo u naš organizam.

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj