Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drevno predviđanje budućnosti: kako visak može da otkrije tok naše sudbine

Visak treba da bude što pravilnijeg, najbolje kružnog ili eliptičnog oblika kako bi njegovo kretanje imalo što manji otpor. Umesto viska, može da se koristi i džepni sat na lančiću...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Već hiljadama godina visak se koristi prilikom otkrivanja skrivenog i gledanja u budućnost. Pretpostavlja se da upotreba viska u ezoteriji i rediesteziji potiče iz starog Egipta, o čemu svedoče imena i danas najpoznatijih oblika viskova, Karnaka i Izisa, napravljenih prema originalnim crtežima pronađenim u Dolini kraljeva.

Pomoću tog drevnog principa, mogli su da se otkriju nevidljivi izvori vode, nalazišta ruda i uzroci nekih bolesti, zatim da se ispitaju staništa, o čemu svedoče pećinski crteži, na području današnjeg Alžira na kojima su predstavljeni ljudi s viskom u ruci.

Povezane vesti

Sveštenici ovih drevnih kultura, 6000 godina p.n.e., koristili su štap na kome je bio okačen visak. Hodali su polako približavajući se objektu ili prostoru koji su želeli da istraže i postavljali visak iznad njega. Što bi bili bliže odgovoru, visak bi se klatio sve jače i brže u pravcu levo – desno. Kao duhovne vođe svojih plemena, imali su razvijenu vezu sa svojom podsvešću koja je ključna u ovoj tehnici. U visak je, takođe, stavljan uzorak materijala koji se traži što je tragačima za vodom ili rudom moglo znatno da olakša posao.

I danas, visak može da se koristi u raznim životnim situacijama, radi dobijanja odgovora na pitanja u vezi sa poslom, zdravljem, odnosima između partnera, rešavanja dilema, pronalaženja izgubljenih predmeta, utvrđivanja uzroka raznih problema, donošenja odluke o tome šta je za nas najbolje da uradimo u nekoj situaciji, određivanja nečijih karakternih osobina i sl.

Takođe, ukoliko postoji neka osoba koju dugo niste videli, a zanima vas gde se trenutno nalazi, uzmite kartu na kojoj se nalazi njeno približno prebivalište. Sva pomeranja viska iznad te karte detaljno zabeležite i ponovite šest puta, sve dok visak ne odredi tačno mesto ili uže područje. Ukoliko imate sliku te osobe, stavite je na mesto na karti koju istražujete. Ako želite da otputujete na godišnji odmor, a ne znate gde, uzmite karte zemalja u koje biste želeli da otputujete a visak će vas uputiti u onu pravu. Ako vas zanima da li vam partner odgovara ili potencijalni partneri jedan drugome, oba partnera treba da stave dlanove svoje desne ruke jedan do drugog.

Stavite visak u sredinu, koncentrišite se na par i posmatrajte kako visak reaguje. Kada našoj podsvesti postavimo neko pitanje, naše telo reaguje tako da ruka koja drži visak pravi određene pokrete. Dok postavljate pitanja, konac na kome visi visak držite rukom koja je čvrsto oslonjena na podlogu i trudite se da svesno ne pomerate ruku. Treba da budete opušteni jer ćete tako imati bolji pristup svojoj podsvesti i nećete uticati na kretanje viska svojim svesnim reakcijama.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj