Večeras pogledajte u nebo i zamislite želju, jer nas očekuje retke kosmička energija, piše Lovesensa.

Glavni kosmički događaj trebalo bi da se desi u noći oko 16. aprila. Mars, Saturn i Jupiter formiraće ravnu liniju sa Mesecom.

Linija formiranja može izgledati ravno ili krivo u zavisnosti od toga gde se nalazite, ali nebeska tela će biti usklađena.

Dok će Mesec biti vedar kao i obično, njegova svetlost će postati bleda u odnosu na mnogo svetliji Jupiter. Saturn i Mars imaće svoj intenzitet svetlosti, ali neće biti tako sjajni kao ekspanzivni Jupiter.

Mars će poslednji napustiti Saturn i smiriti se u sredini. Možda ćete moći da uočite boje na Marsu kao i na Saturnu. Ako pažljivo gledate, boju možete na nebu uočiti i golim očima!

Po zemaljskom nebu, Saturn će imati blago zlatnu nijansu dok će Mars imati svoj tradicionalni crvenkast sjaj. Ako vam je teško da uočite ove divne boje golim očima, izvadite dvogled. Ako imate teleskop, imate sreće. Ne propustite ovu priliku da svedočite kosmičkoj lepoti.

Možete pravilno uočiti Merkur, ali biće na nižem nivou. Međutim, uskoro će se uskladiti i sa ostalim planetima. Ako se razumeteu astrologiju, znate da ovo poravnanje nije baš najpoželjnije.

Međutim, ne možemo poreći lepotu koju će ovo poravnanje doneti. Pošto je van naše kontrole, zašto ne biste uživali u njemu dok traje? U ovo teško vreme može nam pružiti sjajan nebeski trenutak.

Kosmički svet je ovog meseca prošao kroz mnoge promene i sve se osvetljava u noćnoj fazi. Ako stalno gledate nebo, možda ćete moći da primetite kako se zvezde kreću po nebu.

PageBreak

Večeras pogledajte u nebo i zamislite želju: očekuje nas čaroban kosmički fenomen - čudesan spoj Marsa, Jupitera i Saturna
Foto: Shutterstock veceras-pogledajte-u-nebo-i-zamislite-zelju-ocekuje-nas-caroban-kosmicki-fenomen-cudesan-spoj-marsa-jupitera-i-saturna3

Dok se pokušavate diviti lepoti ovog kosmičkog poravnanja, možda ćete čak videti i meteorsku kišu lirida kako se bliži. Pošto većinu svog vremena provodimo kod kuće, ovo iskustvo gledanja u nebo može doneti toliko potreban predah.

Nebesko posmatranje možda je mogući hobi sada kada smo kod kuće većinu vremena, ali možete razviti i neke druge veštine. Možete čak i crtati neverovatne slike neverovatnog neba!

U vreme karantina, jedna od stvari koja nam mnogo nedostaje je izlazak i uživanje u svežem vazduhu. Odsečeni smo od neverovatnog pogleda na parkove i predivnu prirodu.

Međutim, nije uvek potrebna šetnja da biste obogatili svoj um i dušu. Nebo iznad nas, sa svom kosmičkom slavom, može vas očarati svojom lepotom.

Dakle, ako ste neko ko živi na otvorenom ili imate pristup da vidite vedro nebo, onda je ovo savršeno vreme da se samo uronite u božansku viziju gore. Tajanstveno nebo otkriva nekoliko misterija i mi možemo postati deo toga.

Ovakva retka kosmička čarolija može vas podstaći da razmišljate o svojim željama - zato zamislite jednu i dopustite da zlatnocrvena magija postepeno snove pretvara u realnost.

Izvor: Lovesensa