Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Paolo Koeljo - 10 poruka koji će vam pomoći u kriznim vremenima: ove reči vraćaju veru u život

"Ne predajte se svojim strahovima. Ako to učinite, nećete moći da razgovarate sa svojim srcem."

  Izvor: Foto: Shutterstock

PaoloKoeljo je pisac koji nas kroz svoja brojna književna dela, kao što su "Alhemičar", "Maktub", "Hipi", "Veštica iz Portobela" i mnoge druge, uči kako da uprkos brojnim izazovima u životu, uspemo da sagledamo lepotu sadašnjosti i trenutka, piše Lovesensa.

Zato je ovaj pisac pravi izvor optimističneinspiracije i u trenutnom kriznom vremenu tokom suočavanja sa pandemijomvirusa.

Evo koji pozitivni citati Paula Koelja mogu da vam pomognu u rizičnim vremenima i u doba karantina:

"Postoje trenuci kada nevolje uđu u naš život i ne možemo ništa učiniti da ih izbegnemo. Ali oni su tu s razlogom. Tek kada ih pobedimo, shvatićemo zašto su bili tamo."

Povezane vesti

Dva najteža testa na duhovnom putu su strpljenje da sačekamo pravi trenutak i hrabrost da ne budemo razočarani onim na šta nailazimo."

"Ne predajte se svojim strahovima. Ako to učinite, nećete moći da razgovarate sa svojim srcem."

"Kada to najmanje očekujemo, život nam postavlja izazov da testiramo svoju hrabrost i spremnost na promene; u takvom trenutku nema smisla pretvarati se da se ništa nije dogodilo ili reći da još nismo spremni. Izazov neće čekati. Život se ne osvrće. Nedelja dana je više nego dovoljno vremena da odlučimo da li ćemo prihvatiti svoju sudbinu ili ne."

"Ništa na svetu nikada nije potpuno pogrešno. Čak je i zaustavljeni sat tačan dva puta na dan."

"Nikada ne možemo suditi o životu drugih, jer svaka osoba poznaje samo svoj bol i odricanje. Jedna je stvar osećati da ste na pravom putu, ali druga je misliti da je to vaš jedini put."

"Recite svom srcu da je strah od patnje gori od same patnje. I da nijedno srce nikada nije stradalo kada krene u potragu za svojim snovima, jer je svaka sekunda pretrage sekundarni susret sa Bogom i sa večnošću."

"Tajna života je da padnete sedam puta i da ustanete osam puta."

Povezane vesti

"Što ste više u harmoniji sa sobom, to ste radosniji i verniji. Vera vas ne razdvaja od stvarnosti - ona vas povezuje sa stvarnošću."

"Uvek uči. Problem je u tome što ponekad zastaneš i pomisliš da razumeš svet. Ovo nije tačno. Svet se uvek kreće. Nikada ne dostignete tačku da se možete prestati truditi."

"Ne živim ni u prošlosti ni u budućnosti. Zanima me samo sadašnjost. Ako se uvek možete koncentrisati na sadašnjost, bićete srećan čovek. Život će za vas biti zabava, veliki festival, jer život je trenutak u kojem sada živimo."

Izvor: Lovesensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj