Veoma su izražena osećanja, drama. Raspaljena je vatraosećanja, animiranja, ovo su ključne su reči perioda. Neko može osetiti kao da im se drugi kače na energiju, zato pazite, čistite svoje polje redovno. Vreme i tačnost mogu biti malo iskrivljeni ovih dana, naročito u odnosu na članove porodice. Višak emocionalne energije kanališite kroz fizički izraz, vežbajte, pokažite ljubav, sagorevajte svoju energiju na najdivniji konstruktivni način.

Pročitajte još:

Kod kojih problema pomaže meditacija: univerzalan kosmički lek za duši i telo

Šta je ZAZEN meditacija: 3 koraka za smiren um i čist osećaj sreće

Posmatrajući i proučavajući gde se energija kreće primetićemo da se određeni deo vitalnosti uputio mudro, ali takođe određeni deo je izgubljen. Možda se osećamo umorno, ali iz dobrog kreativnog razloga ili možemo osećati puno energije koja se širi unutar nas ali se stalno usmerava u ispunjavanje zahteva drugih ljudi. Često je ovo slika Mesecau znaku Ovna.

Izuzetno je važno znati da zdrava upotreba energije otvara potpuno nove puteve avanturi, dok negativni izvori energije, loše usmeravanje uvek završavaju u slepoj ulici.

Pronaći izvor energije, pravi način kako da je negujemo i uzgajamo, kako da je očuvamo i kanališemo je glavni duhovni zadatak Mladog Meseca u impulsivnom, zaljubljenom u život i akciju znaku Ovna!

Tajna MAGIJE je u veštom korišćenju ŽIVOTNE ENERGIJE!

Kako odlučimo, odaberemo da usmerimo svoju energiju, to će postati sila, snaga koja oblikuje naš život!

Kuda teče naša energija?

Lagano, nigde ne žurimo, period Meseca u znaku Ovna traži preciznost dobijenu strpljenjem i ako sve u nama plamsa i buja... Pretvoriti energiju u željenu kreaciju Magija je ovog perioda.

Mi smo mađioničar svog života! Gde god odlučimo da uputimo svoju dragocenu energiju tamo će se sigurno dogoditi magija koju mi biramo!
Naš je tok, ali i obala je tokom određena.

Sa Mladim Mesecom u znaku Ovna naš život počinje ponovo, iznova mi možemo da biramo šta ćemo da živimo!

MLAD MESEC

Faza u kojoj Mesec obrazuje egzaktnu konjunkciju sa Suncem, rastojanje između Luminara iznosi 0 lučnih stepeni, period tokom kog je Mesečeva svetlost najmanja, nema je. Mlad mesec je dobar za početak novih ulaganja i poslova, za sejanje novog semena, novih ideja, uverenja. Raditi vizuelizaciju ličnih planova, Afirmacije, Zakon privlačenja, meditaciju kanališući svoje želje i težnje u smeru rasta i razvoja. Jako je važna ova stvaralačka energija, sve što se tog dana pomisli ima i osnove da se ostvari, zato valja sve isplanirati do detalja, do osećaja mirisa, teksture, proći sa druge strane kao da je već ostvareno i postoji već. Što je jasnija slika to je bliže ostvarenje. Napravite svoj lični energetski otisak u budućem vremenu, ipak će ova slika čitavog meseca biti vodilja, shema za stvaranje holografskog inprinta. Ovaj period nam pruža mogućnost da odaberemo svoj put, sudbinu, neovisno od situacije i okolnosti. Ne stupati u rasprave, uviđajnost i ne primanje k srcu je rešenje, jer vašim mislima, dušom i telom treba da teče samo ono što ŽELITE ZA SEBE ZA CEO PERIOD!

Takođe, može se praštati, oslobađati od štetnih navika, kompleksa.. Poželjno je prošetati napolju, bez previše zamaranja. Izbegavati sve što dodatno pobuđuje - alkohol, vruća i ljuta hrana. Ova harmonizacija sa ciklusima prirode donosi isceljenja na psihičkom i fizičkom nivou. Svaki ritual u ovoj fazi dobar je za ljubav, romantiku, zdravlje, za nove poduhvate.

MOJA PREPORUKA ZA MLAD MESEC U ZNAKU OVNA:

Mesec je u znaku započinjanja, u Ovnu, ova energija nas podseća na to šta želimo da posadimo, koja je to semena forma, naša duboka najveća želja, san, potreba, koju želimo da posadimo, gajimo da nam nikne i rodi svojim plodovima, da se materijalizuje. Možemo da započnemo neki ritual, neko posvećivanje, poklanjanje svetog dela nas, naše pažnje svetoj celini, nama, našem biću.

Nekoliko predloga kada je naš prostor (narošito poslovni) u pitanju, ili onaj koji želimo da energizujemo, pokrenemo, oživimo:

* Sveža, nova prostirka, otirač za dobrodošlicu

* Simbol karijere koju želite da podstaknete

* Nešto crveno da visi na vašim vratima

* Ogledalo koje simbolično odražava ono što želite

* Predmeti u bogatim, tamnijim bojama koje podsećaju na stabilnost u postignućima

* U nedelji dok se bliži Mlad Mesec i odmah nakon njega upalite crvenu sveću, jednu ili više nijh za pročišćenje i obnovu energije u prostoru

* Možete zapaliti malo sušenog lišća žalfije ili tamjana kako bi pročistili i blagoslovili sopstveni prostor

Kako je voda veoma osetljiv medijum i najlakše korespondira kroz lunacije sa vodama u nama, emocijama, ona može da primi, zadrži i da prenosi energiju. Mesec ima poseban odnos sa vodom i kao glavni pokretač naših unutrašnjih i spoljašnjih plima i oseka, praktikovanje rituala sa vodom je moj izbor poslednjih 10+ godina. Ritual sa vodom u periodu mesečevih mena može značajno povećati naš energetski senzibilitet i omogućiti nam taj fini dodir, zagrljaj nas sa stvarnim potrebama naše duše, sa istinom.

Voda postaje magični napitak, čarobni čistač i iscelitelj, energetsko gorivo, tečnost za zalivanje, rast i cvetanje!!!
Postoji nekoliko vodenih rituala.

- Ritualno se kupamo sa određenim biljkama ili soda bikarbonom

- Pripremamo vodu za korišćenje narednih 28 dana ili do sledeće mesečeve mene.

PageBreak

VEČERAS URADITE OVAJ MAGIČNI RITUAL SA VODOM - Za sjajnu energiju, ljubav i život: Iskoristite moć mladog Meseca u Ovnu
Foto: Shutterstock magicni-ritual-sa-vodom-energiju-ljubav-zivot-mlad-mesec-u-ovnu_565813426

PREČIŠĆENA ENERGIZOVANA VODA – Priprema

Na dan Mladog Meseca pripremimo potrebnu količinu prečišćene vode.

Nakon noći Mladog meseca između izlaska sunca i podneva postaviti staklenu posudu (flaša, tegla..) prečišćene vode na sunčevu svetlost, neka se tako puni energijom sve dok ne zađe Sunce ili 4 sata minimum. Zatim ovu vodu ostaviti na hladnom, tamnom mestu. Možemo je koristiti za kupanje, umivanje, za zalivanje cveća....

Takođe možemo naznačiti vibraciju znaka u kom se Mesečeva mena odvija tako što ćemo upotrebiti obojeno staklo ili filtriranjem sunčeve svetlosti kroz prozirni papir u boji ili svilu.

Kako ovaj Mlad Mesec pleše razigrano kroz znak Ovna koji vlada glavom, licem, mozgom, energijom, vitalnošću njegova solarizovana voda će povećati hrabrost, vitalnost, doneti pobede, ojačati nove početke, olakšati depresiju, podržaće nas dok se podižemo.

Univerzalno prihvaćena boja za znak Ovna je crvena.

Uvek prvo podesimo sebe i zapitajmo se koja je to boja koja je baš nama potrebna?? Možda pronađemo da je druga boja nosilac potrebne energije za nas u datom periodu, prihvatimo sa lakoćom ovaj svoj osećaj.

Lunarna voda može delovati stimulativno za intuiciju, produbiti i proširiti Spektar naše čarolije, naših stvarnih mogućnosti.. Možemo početi da "čujemo vodu" ili da "vidimo boje".

VODENI DAN - kako bi bili protočniji, vedriji i sjajniji, idealan način da se pročistimo, hladna izvorska voda pre svega, prečišćena. 24h piti samo vodu, ili kako odlučite, dalje su preporučene limunade, ceđeno voće, povrće, bareno povrće..protočnost je kljlučna u ovom radu! Svaka blokada je zastoj, a zastoj vas drži u starom ponavljanju obrasca. Izbegavajte namirnice životinjskog porekla ovog dana, lekove i alkoholne napitke.

TEMELJNO TUŠIRANJE sa jasnom namerom oslobađanja Sodom Bikarbonom, osim što omekšava kožu uz to i čisti Auru

NANOŠENJE OMILJENOG MIRIŠLJAVOG I HRANLJIVOG ULJA na telo, obilato, sa ljubavlju (susam ulje, lavande ili jojoba)

ODABERITE MUZIKU za ovaj dan, onu što budi, što doseže daleko, što podseća na pokret

ŠETNJA prošetati napolju, bez previše zamaranja

MEDITACIJA- dodirnite svesno balans sopstva na novom nivou kako bi mogli da ga prepoznate. Tokom meditacije pažnju treba posvetiti uklanjanju blokada koje postoje na našem putu, otključavanju i otvaranju kapija za sledeći korak u budućnost, za konekciju na obilje i prosperitet. Ukoliko postoje strahovi od napretka, tada valja meditirati sa temom za ohrabrenje i podršku našeg srca u ovim vremenima promena. Pažnju okrenite sebi i svojim potrebama!

NAPRAVIMO BOLJU VIZIJU - spojimo u trigonu Marsa i Jupitera putem svetala

Pogledajmo iz ptičije perspektive.. ispred, u daljini, gde bismo želeli da stignemo 28 dana od sada? Koje su to promene koje bi želeli da vidimo? Šta bi voleli da pokrenemo, a šta da smo završili?

Slika je već mnogo jasnija, odredište je lakše vidljivo!

Sada pogledajmo kako se sigurno lagano krećemo, koračamo ka odredištu, sa poverenjem i lakoćom.. mi ulazimo u željenu aktivnost (bilo koju) sa entuzijazmom i ljubavlju.

Zamislimo procvat cveća i drveća u našem vrtu, širenje i napredak u poslu, produbljivanje razumevanja ili procvat odnosa.

Obratimo posebnu pažnju koliko je sveža voda naših izvora, koliko je penušava vitalna i radosna... koliko je čist i osvežavajuć vazduh naše planine uspeha. Pogledajmo, ovim prizorom se i priroda puni životnom snagom. Osetimo da smo deo te energije!

Vidimo sebe kako mudrije upotrebljavamo svoju vitalnost. Vidimo sebe kako puni elana, odlučno koračamo ka ostvarenju naših snova.

YOGA POLOŽAJ - Najpre preporučeni položaj je VIRABHADRASANA II (Ratnik II) predstavlja jakog ratnika koji čvrsto stoji na zemlji sa svojih hiljadu nogu i ima hiljadu ruku da se brani. To je upravo ono što treba da osetimo u ovom položaju – istovremeno snagu i stabilnost. Položaj Drvce, pozdrav Suncu, Upijač pomažu nam da razvijemo snagu unutar svog mira. Koja god da je vaša odabrana pozicija bilo bi super da je radite svakog dana tokom ovog meseca. Dobro je svaki put pažljivo pratiti šta se dešava unutar nas, unutar ovog oblika. Takođe, dobri su i svi drugi položaji koji pomažu snagu, balans, stabilnost, hrabrost unutar bića.

Izvor: Profesionalna astrologija