Kada se Mesec nađe između Zemlje i Sunca, on postaje skriven, pokazuje nam samo deo svog sjaja, poput svetlećeg srpa na nebu - tada nastaje nova lunarna faza mladog Meseca.

Večeras u 21:00 časova očekuje nas mlad Mesec u znaku Bika. Prema astrološkom i spiritualnom tumačenju mlad Mesec nagoveštava novi početak, širenje svesti i proces velikih promena.

Čudesan ritual od samo 2 minuta: svakog jutra izgovorite ovu rečenicu i sreća će se iznenada pojaviti

Kada nastupi mlad Mesec vreme je da razmslimo o:

  • novim planovima
  • energetskom čišćenju
  • početku novih projekata
  • usvajanju dobrih i zdravih navika

U danu mladog Meseca važno je da započnete nešto novo, bez obzira da li je reč o poslu, porodičnim ili ljubavnim odnosima. Vaša intuicija je pojačana, pa možete lakše donositi odluke i zaključke. Ovo je pravi trenutak da razmislimo koje loše navike i negativne emocionalne i misaone obrasce treba otpustiti, a usvojiti nešto novo, lepo i vredno. Moguća je i promena izgleda,kao i promena načina ishrane.

Za vreme mladog Meseca možemo primeniti dva simbolična rituala:

1. Ritual sa plamenom sveće primenjuje se za otpuštanje negativne energije i završetka ečega što nam više ne služi. Zatvorite oči i vizualizuje kojih to stavri želite a se oslobodite u svom život. Zamislite kako one odlaze od vas i ostavljaju čist prostor za nešto novo. Zapalite mirišljavu sveću i dunite u nju. Vizualizujte kakos a plamenom nestaju i sve ono što više ene želite u svom životu. Na primer, loše navike,nemir, stres, bes, ljutnja...

Svakog jutra uradite ove 3 stvari: za ovaj ritual potrebno je samo 15 minuta, a privlači veliku sreću

2. Ritual sa peruškom. Pronađite perušku ili kupite jednu dekorativnu u pozamanteriji ili radnji za dekoraciju. Izađite u prirodu, okružite se zelenilom i sačekajte prolećni vetar. Dopustite vetru da odnese perušku, a zatim sedite i vizualizujte kako je vetar zajendos a perom odneo i vaše teskobe, nemire, stresove i sve negativne i toksične emocije koje uznemiravaju vašu dušu. Zatim zamislite želju i vizualizujte taj ostvareni san u vašem životu - osetite sve lepote koje on donosi sa sobom.

Izvor: Lovesensa