Relaks zona EXIT festivala, koji ove godine slavi 50 godina od čuvenog Leta ljubavi, obeležavajući događaje iz 1967. godine kada je nastao revolucionarni hipi pokret, dizajnirana je da omogući posetiocima da dožive nezaboravno iskustvo uz vibracije drevnih instrumenata, kao što su šamanski i afrički bubnjevi, tibetanski i planetarni gongovi, didžeridu, handpan ili hang bubanj, te hinduističke pesme kirtan i bhajan.

U okviru Sensa #higherselfie zone, radionice i druženja su otvorena za sve kampere i nose kosmopolitski duh.

Zvučna kupka Vladane Ninić će vibracijama gonga i tibetanskih činija pokrenuti povezivanje sa unutrašnjom muzikom i podstaći da se aktivira isceljujuća snaga sopstvenog organizma. Instrumenti koji će biti korisćeni u toku zvučne kupke će svojim zvukom i vibracijom podstaći harmonizaciju bića, revitalizaciju i relaksaciju tela, emocija, uma i duše.

Obredno darivanje i meditacija na energiju Onile - energijo grude, Zemlje, prostora i energiji Majkama univezruma sa svrhom povezati se sa životom ovde i sad, sinhronizirati se sa ženskom energijom i unesti balans u muško/ženski princip predstaviće Mateja Tomšič Akengen.

BodyART® koji će predstaviti Marija Koropanovska je program treninga koji se temelji na principima jina i janga i pet elemenata kineske medicine. Ova tehnika tretira osobu kao jedinstvo tela, uma i duše. Predstavlja spoj istoka i zapada, različitih tehnika i načina vežbanja. Ovom sjajnom tehnikom uobličenom u funkcionalni trening se postiže: pokretanje energije, mir, stabilnost, popravlja se koordinacija i povećava snaga, fleksibilnost, držanje tela, radi se na prevenciji i sprečavanju bolova u leđima. Tim stručnjaka napravio je ovu sjajnu tehniku koju stalno unapređuju, a mogu je raditi svi. Ovaj način vežbanja u osnovi je rad sa chi energijom. Negativna energija i naboj koji su nastali usled stresa, svakodnevnih obaveza i emocionalnih napetosti i blokada, pretvaraju se u pozitivnu energiju, što omogućava slobodan, pravilan i nesmetan tok energije kroz nas. Ne postoji osoba koja se nakon ovakvog časa ne oseća energizovano, fokusirano, smireno i zadovoljno. Sa druge strane, na telesnom nivou, ljubitelji treninga i vežbanja dobijaju jedan odličan funkcionalni trening koji ni jednog trenutka neće ugroziti zdravlje, kičmu, zglobove i mišiće.

Telo kao instrument je radionica kao svet u malom. Svako ima neki osećaj za ritam i muziku, svakog od nas ritam neprestano prati: otkucaji srca, disanje, koraci. Svaki govor, glas i naglasak ima svoju ritmiku i melodiju. Stoga se na ovoj radionici uči ono što nam je već poznato, ili se vraća tome. Body percussion tehnika je umeće korišćenje svoga tela kao udaračkog instrumenta: učenje različitih vrsta tapšanja, puckanja prstima, lupkanja po različitim delovima tela, udarci nogama o pod, i još mnogo drugih neobičnih zvukova koje proizvodimo rukama, ustima, prstima... Baviće se i tehnikama disanja i pevanja, jer je to još jedan instrument koji stalno nosimo sa sobom i uvek ga možemo upotrebiti, a čini da celo telo zatreperi od radosti, ukoliko se peva od srca. Sve ovo obuhvata "telo kao instrument".

Joga za savremenog čoveka je otvoreni čas hatha yoga tehnike (fizičke vežbe i vežbe disanja) u trajanju od oko 60 minuta. Čas je otvorenog tipa, sa mogućnošću da se osobe smeštene u kampu pridruže vežbanju joge.

Članovi tai či sekcije Wushu klub Laohu će održati javni čas na kome će, pored kratkog prikaza formi iz Čen stila tai čia, svim zainteresovanim u kampu biti omogućeno da vežbaju sa nama i nauče osnove ove drevne kineske veštine.

Kreativna imaginacija, tehnika u okviru programa 7 Drops of Light - odnosno jedna od sedam svetlosnih kapljica nam omogućava da se povežemo sa sobom i sa stvaralačkim potencijalima koji se nalaze u nama i često su zablokirani različitim uverenjima koja smo stvorili. Primenom tehnike kreativne imaginacije mi stvaramo ono što želimo, prevazilazimo ograničenja i prepreke. Tokom procesa kreativne imaginacije mi stvaramo prostor za realizaciju ciljeva koji nam deluju nedostižno i nerealno. Kreativna imaginacija nije isto što i maštanje. Ona se primenjuje planirano, osmišljeno sa dfinisanjim ciljem, a vodi je i usmereava terapeut. Na radionici ćete imati prilike da se povežete sa centrom svoje kreativnosti i da aktivirate stvaralački potencijal, kao i da naučite da na kreativan i inspirativan način prevaziđete prepreke i približite se svom cilju. Tehnika se radi u duboko opuštenom, meditativnom stanju uz vođstvo i usmeravanje od strane terapeuta.

PageBreak

Osećanja se razumeju na svim jezicima: Sensa zona u Exit kampu
Jasmina Stojanović osecanja_se_razumeju_na_svim_jezicima_sensa_zona_u_exit_kampu3

Kreativnost i duhovnost

Praviće se prirodne maske za lice od svežih i organskih sastojaka sa Sabi Handmade timom. Probaćete masažu lica, sa pokretima koji dreniraju, okrepljuju i glade sitne bore, kao i jogu lica.

Human Design je koncept koji praktino pkazuje da ste jedinstveni i kako da živite u skladu s tim. Da prepoznate da imate u sebi praktično uputstvo za upotrebu sopstvenog života i spoznate životnu strategiju.

U okviru TranCool treninga, niz radionica i otvorenih treninga će pružiti pravi doživljaj sebe i svog tela. EXACT FREEDOM TO BE ACTIVE - Kretanje je u osnovi svih živih bića na planeti. Da bismo naučili da se krećemo, prvo je potrebno ovladati osnovama koje su preduslov za to. Prava informacija je ključ. „Exat freedom to be active" radionica je namenjena da upoznamo jezik našeg tela. „Cool treneri" će vam pravim informacijama dati „ključ" da oktključate vrata vašeg tela, ostvarite uslove za slobodno kretanje, za potpunu slobodu da budete aktivni. ACTIVITIES FOR HAPPINESS - Jednom kada čovek razvije svest o svome telu, on teži da usavrši svoje kretanje. Kao intelektualna bića, imamo potrebu da ovladamo raznovrsnim kretanjima. Umetnost pokreta i osećaj meditacije postižemo kroz aktivnosti. „Activities for happiness" radionica kombinacijom Plesa, Borislačkih veština i Joge otkriva tajne skrivene iza najvećeg fenomena ljudske prirode - kretanja, podstiče osećaj slobode i sreće. CONSCIOUS NUTRITION radionica daje informacije za bolje razumevanje zakona prirode i čovekovih enrgetskih potreba. Cilj ove radionice je da podstakne čoveka na razmišljanje, predstavi ishranu kao životni stil i odgovori na važna pitanja iz ove oblasti. TRAINCOOL EXPERIENCE radionica predstavlja spoj svih servisa koje pruža TrainCool. Ona je simulacija jednomesečnog iskustva TrainCool-a koje obuhvata Trening, ishranu i aktivnosti. Cilj radionice je da omogući pojedincu širok prostor da upozna bolje sebe uz pomoć kretanja.

Kamperi će moći da rade i tibetanske vežbe, tai chi, jogu, da meditiraju uz program Heart Balance Coaching, da uživaju u gong kupki i učestvuju u performansu "Volim te".

Izvor: Lovesensa