Koliko prijatelja imate? Koliko od njih su pravi? Ako nemate pravih prijatelja, pogledajte šta treba da radite da biste ih stekli, a ako ih imate, onda ovo već znate, ali ne bi bilo loše da se podsetite.

Budite sebi najbolji prijatelj

Pravi prijatelj bi uvek trebalo...

1. Da nađe vremena

Pravi prijatelj uvek napravi mesta za prijatelja u svom rasporedu. Krenite zajedno na kurs nečega kako biste bili sigurni da ćete se redovno viđati. Nakon toga, idite zajedno na piće ili u šetnju. Većina žena nekog počne da smatra prijateljem nakon šest do osam viđanja ili nakon dva meseca održavanja kontakta.

2. Da podstiče pozitivnost

Dobro je da imate nekog kome možete da se izjadate i požalite, ali ne treba preterivati s tim. Pohvalite svog prijatelja za nešto što je uradio, probajte nešto novo zajedno, smejte se. Najbolje prijateljice su one koje se zajedno smeju, podržavaju jedna drugu i raduju se uspesima zajedno.

3. Da održava kontakte na sve načine

Nemojte da dozvolite da vam se komunikacija svede na društvene mreže. Lepo je da ponekad pokažete pažnju jedna drugoj na taj način, ali je još lepše da se nađete na kafi ili čujete telefonom.

4. Da se izdvoji od drugih

Prijateljima koje volite nikad nemojte preko društvenih mreža da čestitate rođendane, nego ih pozovite ili idite kod njih da im čestitate. Izdvojite se od drugih.

Horoskop za iskreno i trajno prijateljstvo: evo koji znak Zodijaka je vaš najbolji prijatelj po mišljenju astrologa

5. Da pozove prijatelja

Ako ne možete tako često da se viđate, pozovite svoju drugaricu bar jednom nedeljno. Što više vremena prođe, biće vam teže da je pozovete. Možda vam za taj razgovor treba sat vremena, ali za dobrog prijatelja sat vremena nije ništa. Možete se i dopisivati često telefonom ili se viđati preko Skajpa ako ste daleko.

6. Da ume da sasluša

Naučite da slušate svoju prijateljicu. Ali zaista je saslušajte. Njoj će mnogo značiti da čuje kako se interesujete za nešto o čemu vam je pričala sledeći put kad se vidite. Pokažite joj da ste je zaista slušali, a ne da ste se samo smeškali i klimali glavom.

Izvor: Blic