Srodnaduša je neko sa kim imate sveti "dogovor" i obvezali ste se jedno drugome da pomažete u duhovnom razvoju kroz mnogo života... Svako ima puno srodnih duša, ne samo ljubavnog partnera. Srodne duše mogu biti deca, roditelji, prijatelji pa čak i kućni ljubimci. A evo kako možete prepoznati da ste imali sreću i pronašli partnera koji je vaša srodna duša:

1. Snažna privlačnost

Kada se srodne duše sretnu, osećaju trenutnu snažnu emotivnu reakciju jedno na drugome. To nije uvek privlačnost, reakcija može biti i negativna. Ponekad postoji prepreka koju srodne duše moraju prebroditi da bi bile zajedno, a to se može manifestovati tako što jednog partnera izrazito nervira onaj drugi. Ipak, prisiljeni su da budu i rastu zajedno sve dok ne shvate da ne mogu jedno bez drugog. U svakom slučaju, emocionalna reakcija je vrlo snažna.

2. Predanost razvoju

Jedan od najboljih znakova srodnih duša je predanost. One su obećale da će podržavati jedna drugu na duhovnom putu. Budući da ste povezani na duhovnom nivou, sreća jedne duše je sreća druge. Podrška koju primate od srodne duše nešto je što još nikada pre niste osetili, duboka i celovita.

3. Imate sličnu porodičnu pozadinu

Ako imate sličnosti u odrastanju s nekim, to je još jedan znak da ste srodne duše. Na primer, oboje vas je odgajio samohrani roditelj, imali ste slična iskustva dok ste odrastali. To su one stvari koje među prvima otkrijete kad osobu upoznate i počnete razgovarati sa njom. Puno sličnosti, pa opet dovoljno razlika da odnos bude zanimljiv!

4. Imate slične vrednosti i životne ciljeve

Možda vam se ličnosti i sklonosti jako razlikuju, ali delite vrednosti, životne ciljeve i moralna gledišta. Srodne duše se slažu oko globalnih pitanja i razloga zašto su na Zemlji.

PageBreak

Ako ste primetili ove znakove, suđena vam je večna ljubav: proverite da li je trenutni partner vaša srodna duša
Foto: Profimedia ako-ste-primetili-ove-znakove-sudena-vam-je-vecna-ljubav-proverite-da-li-je-trenutni-partner-vasa-srodna-dusa2

Stvoreni ste jedno za drugo

Na površini mogu postojati različitosti, ponekad i sukobi, ali to pomaže u narednom razvoju vaših duša.

5. Snažna intuicija

Najpouzdaniji znak da je neko vaša srodna duša je intuitivni osećaj da vam je suđeno da budete zajedno. Ako ste upoznali nekoga i osetili kao da vas je udario grom, snažnu, električnu privlačnost, osećaj koji vas jednostavno preplavi. To zvuči jako otrcano, ali je zasita istina. Ta intuitivna spoznaja često je vidljiva ljudima oko vas koji su vam bliski. To je ono kad vam kažu "stvoreni ste jedno za drugo".

6. Propuštena prilika

Ovo je jedan od najgenijalnijih znakova srodne duše i zaista pokazuje kako je svemir savršen. Mnoge srodne duše otkriju da su se skoro sreli više puta pre nego su se stvarno sreli. Možda ste bili na istoj konferenciji, ali se niste upoznali. Ili imate zajedničke prijatelje koji vas nisu predstavili jedno drugom. Možda ste se na nekom mestu mimoišli za nekoliko minuta ili sati. To je taj sinhronicitet prisutan kod srodnih duša, odnosno priprema svemira za vaš susret, ali još nije pravi trenitak.

7. Neobičan susret

Svi smo čuli najneobičnije priče o tome kako su se neki ljudi upoznali. Svemir ima smisla za humor i ponekad nam mora pomoći da upoznamo srodnu dušu na neobičan način, ako prirodno ne gravitiramo jedno prema drugome.

8. Bezuslovna ljubav

Da, da, znamo da su srodne duše otvorene, podržavaju i vole jedna drugu. Ali tu ima i više od toga. Srodnim dušama je čast da podržavaju i pomažu jedna drugoj. To je način da one pokazuju ljubav i pritom nema skrivenog motiva ili očekivanja da dobiju nešto zauzvrat. One jednostaavno daju ljubav bezuslovno.

Mnogi nikad ne iskuse tu vrstu odnosa pre nego što upoznaju srodnu dušu, a to može biti vrlo čudan osećaj kojem u početku ne veruju.

To što ste sreli srodnu dušu ne znači da vas ta osoba nikada neće nervirati ili da se nikad nećete svađati. Ali ti izazovi pomažu u duhovnom razvoju i jačaju vašu povezanost.

Svaka povezanost je jedinstvena. Prekrasno je upoznati svoju srodnu dušu i to može biti velika uteha u ludom svetu u kojem živimo. Budite otvoreni za opažanje znakova susreta sa srodnom dušom!

Izvor: Sensa.hr