Praznici ne moraju da se svedu samo na okupljanje oko bogate trpeze i lenstvovanje. Okupite porodicu i prijatelje oko zajedničkih zabavnih aktivnosti i budite kreativni.

Pravljenje čestitki

Vreme i veštine potrebne da bi se dizajnirale i napravile čestitke primaocima će pokazati koliko vam je do njih stalo. Zamislite njihovo oduševljenje kad ih u sandučiću dočeka originalna, ručno napravljenja čestitka sa dobrim željama! Tu se zaista možete razigrati i pustiti maštu u puni pogon: pripremite sa prijateljima tanke kartončiće u boji, šarene magazine za seckanje i izradu kolaža, bojice, flomastere, dekorativne konture za 3D detalje, šljokice, mašne, elemente iz prirode... Možete odmah i jedni drugima napisati želje za novu godinu i čestitkama skratiti put do onih kojima su namenjene.

Druženje uz poslastice

Osim tradicionalnih Božićnih slatkiša, zabavno je praviti i, na primer, cake pops – kuglice od testa koje se mogu uranjati u čokoladu i takođe ukrašavati mrvicama, jestivim ukrasima u obliku zvezdica, pahuljica itd. Možete se „uhvatiti“ i konkretnijih kolača i torti, ispeći nekoliko vrsta pa svakome gostu pripremiti kutiju u kojoj će poneti svoj deo.

Kreativno zamotavanje poklona

Ovo je takođe vrlo podsticajno i zabavno! Prikupite razne ukrasne papire i trake, a u mašnu možete ubaciti i poneku sitnicu poput igračke, ukrasa za bor, praporaca, srebrnog flomastera, maske za lice i slično. Pokloni zamotani u stranice lepih magazina oduševiće poklonike održivog načina življenja.

Mini tombola s domaćim proizvodima kao nagradama: Organizirajte zabavu uz izvlačenje nagrada, a u fond neka uđu tegle zimnice, boce maslinovog ulja ili vina, kolači, ušećerene korice pomorandže i razne druge domaće delicije.

Izvor: Sensa