Finska je opet zauzela prvo mesto na listi najsrećnijihzemalja na svetu dok je u regionu Srbija zauzela 70. mesto, odmah nakon Slovenije koja je na 44. mestu.

3 načina da učinite svoj život lepšim: ovako ćete sačuvati i poboljšati zdravlje

Rezultati ispitivanja nivoa sreće u svetu objavljeni su na stranici World Happiness Report, a iza Finske slede Danska, Norveška, Island, Holandija, Švajcarska i Švedska. Od zemalja u regionu, Slovenija je na 44-om, Srbija na 70-om, Hrvatska na 75-om, Crna Gora na 73-em, BiH na 78-om i Severna Makedonija na 84-om mestu.

Mađarska se nalazi na 62. mestu, Grča na 82-om, Albanija na 107. mestu, dok se među najsrećnijim zemljama smatraju Novi Zeland, Kanada, Austrija, Australija i Luksemburg.

3 trika za kvalitetniji i zdraviji život: oslobodite se stresa, glavobolje i problema sa kožom

Velika Britanija, Nemačka i Francuska se nalaze na 15, 17, i 24. mestu, rusija na 68. a SAD na 19. mestu. Najlošije rangirane zemlje su južni Sudan, Centralnoafrička Republika, Avganistan, Tanzanija, Ruanda, i Jemen. Lista najsrećnijih zemalja pravi se na osnovu toga koliko su građani jedne zemlje zadovoljni. Istraživanje sprovodi mreža UN za održiva razvojna rešenja, u saradnji sa Fondacijom Ernesto Ili, a sprovodi ga grupa nezavisnih stručnjaka.

Izvor: Politika