Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je važnija ljubav prema sebi ili prema partneru: ključne stvari za zdravu partnersku vezu

Odgovore na pitnja u vezi sa time šta je najbitnije za ljubavnu vezu, daje Neno Ljubić, poznati bloger, autor knjiga i tekstova o ljubavi i drevnoj havajskoj tehnici ho'oponopono.

  Izvor: Shutterstock

Traganje za izvornom božanskom svešću

Verujem da je ljubav prema sebi na prvom mestu. U svojoj knjizi 'Ljubav u knjizi' detaljno govorim o ljubavi prema sebi i šta to uopšte znači. Verujem da u nama živi ljubav koja je bila pre nas, pre našeg imena i prezimena, karijere, identiteta, svega onoga što se u međuvremenu na nju nataložilo. Ljubav prema sebi nije ništa drugo do traganje za tom izvornom Božanskom svešću unutar nas, najčistijoj ljubavi koja je došla da proživi iskustvo na planeti Zemlji. Ona vapi za našom pažnjom, želi da joj dopustimo da kroz nas svetom hoda, da stvara, komunicira, interveniše, čisti sve nakupljeno đubre i da nas isceli.

Poruke za zaljubljenu ženu, za onu koja traži večnu ljubav: 12 najlepših citata poznate ruske pesnikinje

Razotkrivanje unutrašnje ljubavi kao svakodnevna misija

Ljubav između dvoje ljudi trebalo bi da bude energetska komunikacija njihove izvorne ljubavi, one koja zna šta je najbolje za njih i šta oni uopšte rade ovde, koje su njihove misije na Zemlji. Ali, oni to moraju da dopuste, a to je onda opet rad na sebi. Ako vi svaki dan započinjete misijom da ćete da razotkrijete svoju unutrašnju ljubav, onda je to misija neizmernog voljenja. Ništa sa tim ne može da se uporedi! To je način života koji jednostavno sve preuzme i preinači u ljubav. To je duboka mudrost partnerstva i, po mom mišljenju, najbolji mogući odnos između dvoje ljudi, a zatim i svih ostalih bića na planeti. Na žalost, mi svoj dan započinjemo žudnjom za novcem, karijerom, posedovanjem (za energijom, zapravo) i strahom kako ćemo sve to da ostvarimo, te mržnjom svih elemenata koji nas u tome sprečavaju. Tu se onda uvuče rutina, sve postaje kalkulativna rapsodija koja urušava svaki temelj zdravog ljubavnog odnosa.

Šta tu ima za mene?

Treba da se izvučemo iz stalnih interpretacija i samovažnosti. Činjenica je da mi nemamo pojma što se zaista događa. Sve je zapravo interpretacija koja proizlazi iz sećanja. "Šta ima tu za mene?" je predatorska svest koja sve uništava i jako ugrožava ljubavne i sve druge odnose. Cela planeta izgara u borbi za mrvice energije jer postoji uverenje da nema dovoljno za sve. Pod energijom mislim na novac, naftu, teritoriju i slično. Čini se da je na ovoj planeti oduvek tako. Ljudsko biće zapravo ne poznaje ljubav, barem njen pravi intenzitet. Ali, itekako poznaje strah!

Čuveni mistik Osho otkriva: kako pronaći iskrenu i pravu ljubav

Znanje koje ne dolazi od čoveka, već od ljubavi

Moramo to da promenimo, dugujemo to sebi i planeti. Unutrašnja ljubav je veliki rezervoar energije koji tek treba probuditi. Kada osvestite njen potencijal, onda nećete biti u strahu da nećete preživeti, da nema dovoljno za vas, da ste sami i napušteni, da će vam neko oteti ženu, muškarca, novac. Nažalost, niko nas tome ne uči. Nema ko. Ali, neće to znanje doći od čoveka, nego od ljubavi! Onoj u nama. Nismo mi baš tako neuki i bespomoćni.

Izvor: Sensa.hr

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj