Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priča o čoveku koji je imao 4 žene: promeniće vašu dušu i pogled na život

Svako od nas ima četiri "žene". Jedna od njih je naše fizičko telo, druga su stvari koje posedujemo, treća su prijatelji i članovi porodice, a četvrta je naša duša...

  Izvor: Foto: Youtube/Printscreen

Ova lepa, simbolična priča koju nam je ispričao tajlandski influenser Sean Buranahiran podseća nas na važnost negovanja i posvećivanja pažnje i vremena našoj duši, jer je ona jedina koja nastavlja putovanje sa nama i kada naše fizičko telo umre.

Svako od nas ima četiri "žene". Jedna od njih je naše fizičko telo, druga su stvari koje posedujemo, treća su prijatelji i članovi porodice, a četvrta je naša duša...

"Nekada davno živeo je kralj koji je imao četiri žene. Jednoga dana kralj se razboleo i našao se u samrtnoj postelji. Bojeći se da će u zagrobnom životu biti usamljen, upitao je svoju četvrtu ženu koju je jako voleo, kupovao joj dijamante, zlato i elegantnu odeću: "Da li bi ti umrla i pošla sa mnom u zagrobni život?" Četvrta žena je odgovorila: "Žao mi je, ne mogu to učiniti." I otišla.

Povezane vesti

Kralj je voleo i svoju treću ženu, bio je ponosan na nju i rado je pokazivao u susednim kraljevstvima. Zato je pozvao i nju, pa je upitao: "Da li bi ti htela praviti društvo u zagrobnom životu?" Ona je rekla: "Volim svoj život previše. Žao mi je, ne mogu poći sa tobom. I kada ti umreš, ja ću se ponovno udati."

Druga kraljeva supruga uvek je bila uz njega kada je to bilo potrebno, pa ju je pitao: "Hoćeš li ti poći sa mnom u život nakon smrti?" Ona reče: "Žao mi je što ti ovoga puta ne mogu pomoći, ali mogu organizovati tvoju sahranu i prisustvovati joj."

Zatim se začuo glas: "Ja ću ići sa tobom i pratiću te gde god išao, čak i ako je to zagrobni život." To je bila kraljeva prva žena, o kojoj se najmanje brinuo. Kralj se osetio posramljenim i rekao joj: "Žao mi je, trebao sam se bolje brinuti o tebi i davati ti više pažnje za svog života."

Pouka ove priče...

Svako od nas ima četiri "žene". Naša četvrta žena je naše telo. Volimo ga ukrašavati lepim nakitom, odećom... ali na kraju života ono nas ne može slediti u zagrobni život.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj