Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu De Montfort u Leicesteru i Univerzitetu Ulster u Severnoj Irskoj pokazala je da osobe koje su odrasle sa sestrom imaju pozitivniji pogled na život.

Istraživanje među osobama između 17 i 25 godina otkrilo je da sestre podstiču otvorenu komunikaciju u porodici, što je jedan od preduslova dobrog mentalnogzdravlja.

To je samo jedna od dobrobiti odrastanja sa sestrom. Sastavili smo spisak 10 stvari koje razumeju osobe koje imaju stariju sestru...

1. Niko neće tako brzo i bespogovorno stati na tvoju stranu kao starija sestra. Bez obzira na to da li je u pitanju problem na poslu, s prijateljicama ili u ljubavnoj vezi, ona će uvek biti tvoja najveća podrška.

2. Ona će ti uvek reći istinu, čak i kad istina boli. Ali upravo zato najviše veruješ u njeno mišljenje – znaš da ti ne mulja.

3. Budući da je prva prošla sve neprijatnosti puberteta, upravo je starija sestra bila izvor informacija o prvim menstruacijama, aknama i drugim hormonalnim pitanjima. Situacija nije ništa drugačija ni danas, i dalje je rado pitaš: Je li ovo normalno?

4. Njen je orman sa odećom i tvoj orman sa odećom. Tvoj orman sa odećom je tvoj orman.

5. Ona zna tvoje najneprijatnije trenutke iz života. Ako ih već neko mora znati, drago ti je što ih zna tvoja starija seka. Znaš da ih nikada neće nikome otkriti.

6. Možete se posvađati u manje od minuta, ali ste zaštitnički nastrojene jedna prema drugoj. Niko ne sme reći ništa loše o tvojoj sestri.

7. Bliske ste, čak i ako ne živite u istom mestu i ne vidite se često. Ona zna sve što se događa u tvom životu.

8. Njena deca su tvoja deca. Iako nikada niste pričale o tome, otkako je rodila, preuzeli ste ulogu druge majke njene dece. Podrazumeva se da ćete biti uz njih kad god zatreba.

9. S godinama ste razvili interne šale koje niko ne razume osim vas dve. Zapravo, imate neki svoj tajni zajednički jezik koji ne razumeju ni vaši roditelji. Nekad čak ne morate reći ni reč da biste se razumeli.

10. Zahvaljujući njoj znaš šta je bezuslovnaljubav.

Izvor: Zadovoljna