Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

3 stvari koje treba da uradite ovog leta: donose isceljenje, radost i opšte dobro

3 lepe navike koje će učiniti da vam ovo leto donese samo dobre promene!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Isceljujuća priroda

Studija koju je 2009. godine uradila psihološkinja Neta Vajnstin sa Ročesterskog univerziteta, pokazala je da samo pogled na fotografije prirode budi osećaj zajedništva i povezanosti među ljudima. Naime, Neta i njen tim su dvema različitim grupama ispitanika pokazali različite fotografije – jednoj grupi fotografije gradova, a drugoj fotografije prirode i potom ih ispitivali o njihovim životnim ciljevima. Istraživanje je pokazalo da je grupa ispitanika kojoj su prikazane fotografije pejzaža imala manje sebične i koristoljubive ciljeve i ideje.

Povezane vesti

Trenuci posvećeni planeti

Brojni signali, kao što su globalno zagrevanje, toplotni talasi, nestašice vode, poplave, uništavanje šuma i druge prirodne katastrofe, šalju ozbiljnu poruku ljudskoj vrsti da je potrebno zaštititi divlje životinje i biljke koji nestaju, i tlo koje je sve zagađenije. U cilju buđenja ekološke svesti i očuvanja biodiverziteta deluje i sajt organizacije Volonterski svet (Volunteer World), koji poziva sve zainteresovane ljude iz celog sveta da provedu vreme na najinteresantnijim destinacijama (Bahami, Nepal, Novi Zeland, Kuba...) baveći se organskom sadnjom, skuba ronjenjem u naučne svrhe, čišćenjem plaža od đubreta itd. Mogu volontirati sve zainteresovane osobe, a više detalja može se pronaći na sajtu www.volunteerworld.com

Povezane vesti

Pomozite pčelama

Već duže vreme je poznato da su pčele ugrožene i da je veliki broj vrsta u izumiranju. Smanjivanje diverziteta pčela i njihove brojnosti imalo bi izuzetno negativan uticaj na funkcionisanje prirodnog sveta koji nas okružuje. Ukolko volite i želite da spasite ova predivna i fascinantna stvorenja od nestajanja, jedan od načina da to učinite je putem besplatne aplikacije, koju možete da preuzmete na sajtu organzacije Friends of the Earth (www.friendsoftheearth.uk). Ova aplikacija sadrži vodič za identifikaciju pčela, daje inspiraciju za sadnju biljaka koje odgovaraju pčelama, ali i jednostavne i korisne savete o tome kako da staništa prilagodite pčelama koje vrše oprašivanje.

Izvor: Sensa

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj