"Svi imaju brilijantnu ideju kako treba da izgleda tuđi život, samo još uvek ne znaju kako da žive svoj" - Paolo Koeljo

Savremeni život može se slobodno uporediti sa trkom pacova - ljudi talno negde žure, a niko ne zna svoju pravu i krajnju destinaciju. Svi žele skoro sve, sećnu porodicu, savršen posao, novac, lepotu, putovanja, luksuzan dom, a niko se ni minut ne zaustavlja i ne zapita se koji su njegovi unutrašnji porivi i snovi, odnosno koje je najveća svrha njegovog bivstvovanja.

Objave na društvenim mrežama kojima posvećujemo nekoliko sati dnevno mogu učiniti da oiverujemo kako nam je nešto potrebno i kako mi to nešto zaista želimo. Vizualne i svetlucave obmane koje viđamo an sve strane, sprečavaju nas da pronađemo svoju pravu stazu života i napokon se posećamo ispunjeno, celovito.

Persijski filozof i pesnik Rumi rekao je: "Sva mudrost Univerzuma nalazi se u tebi, zato uvek poslušaj svoj unutrašnji glas."

Od užurbanog načina života često nismo u stanju da čujemo šta nam to intuicija šapuće. Unutrašnji glas nam puno toga može reći o našoj snazi, slabostima, željama i zaštiti.

Postavite sebi sledećih 5 pitanja kako biste uspeli da se povežete sa svojom intucijom i tako pronađete mnoga rešenja!

Ova pitanja možete sebio postavite u bilo koje vreme i na bilo kojem mestu, dok se tuširate, pijete jutarnu kafu ili ste u redu u supermarketu...

Uspostavite konekciju sa svojom intucijom jer ona može biti važan pokretač pozitivnih promena u našem životu.

PageBreak

Intuicija vam nešto šapuće i može pomoći da ostvarite želje: 5 njenih poruka koje ne smete da ignorišete
Foto: Shutterstock intuicija-vam-nesto-sapuce-i-moze-pomoci-da-ostvarite-zelje-5-njenih-poruka-koje-ne-smete-da-ignorisete

1. Šta radite?

Ponekad prolazite kroz život bez puno razmišljanja, jer se obaveze stalno gomilaju jedna preko druge. Udahnite duboko i zapitajte se šta radite u tom trenutku i da li je to u skladu sa većim ciljem koji imate. Da li vas rad ili vaši izbori čine zadovoljnim ili stvaraju veće probleme?

2. Šta osećate?

Kako se često osećate? Da li su to prijatna osećanja? Ako su neprijatna, da li se mogu promeniti? Da li se osećate iscrpljeno ili ste puni energije? Svakodnevno radite na proceni svojih emocija.

3. Šta želite?

Sanjati nije tako jednostavno kao što se čini. Ostvarenje snova je posebna strategija. Zapitajte se šta sanjate. Koji alati su vam potrebni da biste te snove ispunili? Kada će se pojaviti šansa za ostvarenje snova? Da li to možete da postignete sami ili vam je potrebna tuđa pomoć?

4. Šta zanemarujete?

Postoje stvari koje zanemarujemo jer se plašimo da će nam to poremetiti život i izmestiti nas iz zone komfora - hoće, ali odredište će biti beskrajno bolje.

5. Šta očekujete?

Svako ima neki san i važno je da se vidi da li je taj san zaista ostvariv. Očigledno je da je snove teško ostvariti, aliništa ne bi trebalo da bude nedostižno. Planirajte ostavrenje snova i uvek razmišljajte detaljno o tome šta zaista očekujete kada se vaš veliki san ostvari.

Izvor: Lovesensa