Ruže se vekovima koriste da prenesu najlepše poruke bez reči, one su simbol ljubavi, strasti, emocija i vernosti. Kada nekome poklonite buket od 101 ruže, svaka od njih nosiće u sebi jedno osećanje i poruku ljubavi, a sve zajedno jasno govore - VOLIM TE.

Ljubav se pokazuje delima, a ne rečima. Iznenađenja i sitnice osvežuju vezu, a zahvaljujući malim znacima pažnje osećaj zaljubljenosti traje. Ona je kao ruža. Mora se negovati, čuvati i paziti svakodnevno. Kada preskočite jedan dan negovanja ruže, njene latice polako kreću da žute i da venu. Tako je i sa ljubavlju. Što se redovnije neguje i čuva duže će biti crvena.

U grčkoj i rimskoj mitologiji ruže su povezane sa Afroditom i Venerom, boginjama ljubavi i lepote, a zbog opojnog mirisa i čarobne lepote ovaj cvet je i do danas zadržao status "kraljica cveća". Poznato je da je ruža simbol dubokih osećanja, večne ljubavi i naklonosti, ali ona predstavlja i cvet zakletve. Baš zbog toga su ruže često najčešći izbor za dekoraciju na venčanjima i kao poklon na prosidbi i pri iskazivanju ljubavi. Osobi kojoj poklonite ružu zaklinjete se na večnu ljubav i prijateljstvo.

Ruže takođe mogu biti simbol poverljivosti i tajnosti. Latinski izraz "sub rosa" koji doslovno znači "ispod ruže" potiče iz doba starog Rima. Rimljani su na plafonima dvorana za sastanke kačili ruže, jer se podrazumevalo da sve što se kaže u prisustvu ruže zauvek ostaje u tajnosti.

Senzualne, prelepe i zavodljive, ruže su često i simbol žena ratnica. One su nežne, blage i željne sa svetom da šire svoje darove, ali su spremne uvek da se zaštitite svojim trnjem ako pokušate da ih povredite.

Simbolika ruža

Postoji preko 150 varijacija ruža, ali bez obzira na vrstu, svaka boja ruže nosi specifično značenje.

Crvena ruža je najdominantniji simbol iskazivanja romantične ljubavi i strasti. U umetnosti i kljiževnosti širom sveta, od davnina, ruža je opstala kao najslikovitiji prikaz besmrtne ljubavi.

Bela ruža predstavlja čistotu, nevinost, iskazivanje poštovanja, ali i simbol praštanja, nade i novih početaka. Na beloj ruži se najpre može videti predivna struktura i oblik ovog cveta. U moderno vreme bela ruža se najčešće koristi za svečane ceremonije poput venčanja, krštenja ili godišnjice.

Ruža u ružičastoj boji je simbol zahvalnosti, nežnosti i divljenja. Ružičaste ruže su prvobitno bile divlje ruže koje kroz vekove ulepšavaju razna umetnička dela. Danas se ruža u ovoj boji poklanja osobama kojima ste izuzetno zahvalni i čija dela naročito cenite.

Žute ruže su savršen način da iskažete naklonost prijatelju ili uputite lepe želje. Žuta je zbog Sunca oduvek bila boja toplih osećanja, prijateljstva i optimizma. U mnogim istočnim kulturama žuta boja predstavlja radost, mudrost i snagu.

Narandžasta ruža podseća na vatru i lepotu zalaska Sunca. Spajanjem crvene koja je boja ljubavi i žute kao boje optimizma i prijateljstva, nastaje vatrena narandžasta. Veruje se da poklanjanje narandžaste ruže nosi entuzijastične poruke, zato je idealan dar uz tople čestitke.

Kada nekome poklonite ružu to ne znači samo da ga volite, već i da želite da brinete o njemu, negujete vaš odnos i podelite sa njim svaki trenutak svog života, do večnosti. To nas podseća na jedan predivan citat iz knjige "Mali Princ" (Antoan de Sent Egziperi) koji može biti misao vodilja na putu ka beskrajnoj ljubavi.

"I uvek ćete voleti?". ,"Ne", reče ruža, "jednog dana ću uvenuti i onda će prestati da mi se dive". ,"Baš čudno", reče Mali Princ, " da si ti moja ruža, ja bih te voleo i tada."

Dostava Cveća u Beogradu

Dostava cveća je pojam koji se sve više kuca u Beogradu, prema podacima Google-a. Upravo zbog toga sve više cvećara otvara online cvećare, gde se trude da na najbolji mogući način odgovore zahtevima modernih klijenata.
Jedan od najveći izazova sa kojima se suočavaju je upravo dostava cveća, za koju je imperativ da bude ekspresna i da se može vršiti 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji.

Kako funkcioniše online cvećara?

Odogovor je jednostavan – kao i svaka druga online prodavnica! Naime, u velikom asortimanu različitih aranžmana i buketa možete da izaberete najpogodniji poklon za vama dragu osobu. Nakon odabiraželjenog aranžmana, u zavisnosti šta želite da poručite voljenoj osobi, vaša porudžbina odlazi u online korpu, a iz online korpe pravo na adresu koju ste naveli! Ovakva iznenađenja se dugo pamte, a sam proces prodžbine je brz i jednostavan.

Cveće, Dekor, Stil – Provansa Dekor

U cvećari Provansa Dekor možete naći širok asortiman aranžmana od ruža, kao i veliki izbor buketa od najrazličitijeg cveća. Cvećare se nalaze na 3 lokacije u Beogradu (na Voždovcu, Novom Beogradu i Žarkovu) i u svakom trenutku imaju veliki izbog spreminh cvetnih aranžmana. Pored toga, sve aranžmane možete pogledati i naručiti i u njihovoj online cvećari.

Dostava cveća se vrši 24/7, a sami cvetni aranžmani su izuzetno atraktivni i kreativni.