Psihološki testličnosti Oaza u pustinji otkriva kako donosite odluke, kako rešavate probleme, borite se sa izazovnim situacijama o životi i kakav ste tip ličnosti.

Odgovorite na pitanja bez prevelikog razmišljanja i pročitajte rezultate.

Pitanja:

1. Na putu ste ugledali kutiju. Šta je unutra?

2. Ako biste mogli da izaberete tačno mesto gde ćete živeti ostatak svog života, gde bi to bilo?

3. Ceo dan ste lutali izgubljeni u pustinji, kada iznenada u daljini ugledate selo. Primetili ste i oazu nedaleko. Gde odlučite da idete?

4. Šta biste radili ako iznenada sve izgubite?

5. Zamislite da je sutra nedelje. Šta ćete od navedenog da uradite - ostajete kod kuće, idete u kupovinu, bavite se sportom, idete u šetnju?

6. Ako naiđete na rizičnu situaciju, kome biste se obratili za pomoć?

7. U kojoj godini svog života biste želeli da provedete ceo život?

8. Ako vam je neko rekao da imate samo 24 sata života, kako biste ih proveli?

9. Ako biste mogli spasiti samo jednu stvar od požara, šta bi to bilo?

PageBreak

TEST Oaza u pustinji otkriva vaš tip ličnosti: odgovorite na 9 kratkih pitanja i saznajte nešto novo o sebi
Foto: Shutterstock test-oaza-u-pustinji-otkriva-vas-tip-licnosti-odgovorite-na-9-kratkih-pitanja-i-saznajte-nesto-novo-o-sebi2

Rešenja:

1. Vaš odgovor otkriva kako posmatrate sreću i da li imate optimističan ili pesimističan stav prema životu.

Ako ste zamislili nešto što vam ne vredi, onda verujete da je sreća van dosega. Ako ste zamislili nešto dragoceno kao što je blago, onda verujete da će to jednog dana sigurno biti vaše. Ako nema ništa u kutiji, onda niste sigurni da li zaslužujete sreću. Ne zaboravite, svojim mislima kreirate stvarnost.

2. Ako ste odabrali mesto gde već živite, vaš život je udoban i prijatan. Ako ste odabrali daleku destinaciju, sanjar ste ili romantik. Ako ne možete da se odlučite za jedno mesto, onda nemate izgrađenu odanost.

3. Odgovori opisuju vašu ličnu radnu etiku.

Ako idete u oazu, uživanje uvek stavljate ispred posla. Ne volite pravila i propise ičesto ste impulsivni. Odlažete zadatake.

Ako idete pravo u selo, onda volite da preuzmete odgovornost. Znate kako da iskoristite svoje vreme i pažljivo planirate svoj dan. Više volite da završite projekte, a ne da ih započinjete, a rokove shvatate vrlo ozbiljno.

4. Oni koji se odlučuju na novi počerak verovatno su ljudi koji preuzimaju odgovornost za svoje postupke i ne reaguju jednostavno na životne okolnosti.

5. Vaš odgovor opisuje vaše navike u trošenju. Nedelja je najčešće slobodan dan i dan koji provodimo u kupovini.

Ako odlučite da ostanete kod kuće i opustite se,manje ste skloni trošenju. Ako idete u kupovinu, uglavnom trošite sve što imate. Ako se bavite sportom, štedite za crne dane. Ako izađete u šetnju, pažljivo trošite novac.

6. Oni koji bi sami pokušali da reše problem su samouvereni i hrabri tipovi. Oni koji se okreću prijateljima ili porodici malo su nesigurni i nisu spremni da prihvate potpunu odgovornost u teškim situacijama. Oni koji traže praktičan savet od advokata ili drugog profesionalca su realisti.

7. Doba koje ste odabrali uglavnom predstavlja period kada ste bili najsrećniji i imali samopouzdanje. Oni koji bi želeli da se vrate u detinjstvo su osobe koje žele da se oslobode odgovornosti. Oni koji odaberu svoje sadašnje doba, emocionalno su zreli i uspešni.

8. Ako ste izabrali da provedete vreme sa bliskim prijatelje i porodicu, imate emocionalnu i sentimentalnu prirodu. Ako biste radije bili sami, moguće je da ste trenutno nezadovoljni ili imate potosnute neprijatne emocije. Ako ste odlučili da se zabavljate i lepo provodite, niste u potpunosti iskreni prema sebi. Ako biste proveli dan kao i obično, hrabri ste i otporni.

9. Ako se radi o foto albumu ili nečem sličnom, onda ste sentimentalni. Ako je predmet odeća, vi ste oprezni i konvencionalni. Ako izaberete nešto što ima visoku novčanu vrednost, prilično ste skloni materijalnom. Ako odaberete pasoš ili laptop, praktični ste.

Izvor: Lovesensa