Duboko udahnite svež vazduh i osetite kako vam ispunjava pluća. Iako ne vidite vazduh, znate da je uvek tu. Isto je u sa ljubavlju. Iako je ne vidimo ona je naš sastavni deo. Ponekad, pritisnuti stresnom svakodnevnicom i lošim vestima osećamo da nema mesta za ljubav u našem životu. Ali ljubav je ugravirana u naš DNK. Ostavili su nam je naši preci u nasledstvo. Ljudski rod ne bi mogao da evoluira da nisu brinuli jedni o drugima pod uticajem urođene ljubavi. Gen altruizma, empatije, prijateljstva, saosećanja -  jednom rečju ljubavi se penosi.

Pročitajte još:

Kada će vam se dogoditi prava ljubav: ovu grešku više ne smete da ponavljate

Ljubav će vas pronaći kada se najmanje nadate: evo koju veliku grešku prave usamljena srca

Prirodno stanje našeg uma su mir i harmonija. Kada nas neko kritikuje mi smo izbačeni iz našeg prirodnog stanja. Osećamo strah ili ljutnju i ljubav počinje da liči na zaboravljeni san.

Ljubav iz ega ili ljubav iz duše: da li karma određuje kako ćemo da volimo

Posle izvesnog vreme mislimo da je normalno da budemo besni i nervozni. Zato je jako bitno osvestiti da je naše urođeno stanje ljubav. Znajte da svi ljudi nose ljubav u sebi čak iako je nekad sakrivena. Kao što je vazduh nevidljiv tako je i ljubav, ali je uvek prisutna!

Izvor: Lovesensa