Da li ste rođeni pod srećnom zvezdom? Koliko je vaš datum rođenja srećan? Da li vam je sušen uspeh? Jedno istraživanje otkrilo je u kojem mesecu rođenja se rađa najviše uspešnih ljudi.

Istraživači koji se bave izradom porodičnih stabla i proučavanjem DNK testova sproveli su istraživanje na oko 1 000 dobitnika prestižnih nagrada, kako bi otkrili koji datumi rođenjanajviše ukazuju na uspeh. Proučavali su 1 000 dobitnika sa 10 različitih prestižnih nagrada, kao što su Gremi, Oskar, Svetsko prvenstvo, Nagrada zvezdice Mišelin, Zlatni globus, Pulicerova nagrada, Nobelova nagrada, Buker nagrada, Zlatna palma i Olimpijske igre.

Proučavali su rođendane dobitnika i rezultat je pokazao da je 30. april datum kada je najviše rođeno uspešnoih ljudi od 1 000 ispitanika. Jedanaestoro je rođeno na ovaj datum, uključujući i oskarovku Kloris Ličman, jednu od najslavnijih glumica u istoriji. Neke druge poznate ličnosti koje rođene na ovaj datum su reper Trevis Skot, glumica Gal Gadot i glumica Kirsten Danst.

Drugi rođendan koji je najviše povezan sa osvajanjem prestižnih nagrada i uspehom jeste još jedan datum u aprilu. Reč je o 27. aprilu, a osmoro ispitanika od 1 000 dobitnika nagrada rođeno je tog dana. Na ovaj datum rođendan slave pevačica i dobitnica Gremija Lizo, glumica i dobitnica Zlatnog globusa Sali Hokins, oskarovka Empa Tompson, dobitnica gremija Barbara Strejsend, glumicu Emu Vortskon, kraljicu Viktoriju i Viktoriju Bekam. kao i dva kuvara zvezdice Michelin.

Rezultati pokazuju da je april mesec u kojem se rađa najviše uspešnih ljudi. Novembar je zauzeo drugo mesto, sa 94 dobitnika nagrada i nominovanih koji su rođeni u ovom mesecu. Među njima su dobitnica Oskara i Zlatnog globusa En Hatavej i dobitnica Mišelinove zvezde Gordan Remzi. Mart je bio treći najuspešniji mesec, sa 92 dobitnika nagrada rođenih u trećem mesecu u godini. Ovog meseca rođene su petostruka dobitnica Gremija Maraja Keri i dobitnica Zlatne palme Kventin Tarantino.

Februar je najređi mesec za rođenje, jer se u ovom mesecu rodilo samo 58 pobednika i nominovanih. Među njima su oskarovac Danijel Kaluja i portugalski fudbaleri i osvajači Svetskog kupa Kristijano Ronaldo i Pepe. Decembar je drugi najmanje uspešan mesec, sa samo 71 dobitnikom nagrada koji su rođeni u ovom mesecu.

Izvor: Sensa