Očekujemo da dobijemo pažnju koju zaslužujemo. Da nam plata bude srazmerna nivou obrazovanja i iskustva. Očekujemo lep, ispunjen i srećan žvot. Očekujemo od drugih da prema nama budu pažljivi, brižni, ljubazni, da nam priskoče u pomoć. Vrlo često očekujemo od voljene osobe da nam „čita misli“, da zna naše potrebe a da ih i ne izgovorimo, da prepozna kako se osećamo i kada to ne kažemo. Da li osećate isti pritisak očekivanja na svojoj koži?

Šta se desi kada očekivanja ne budu ispunjena? Sigurno vas to uznemiri, možda povredi, osećate se iznevereno, razočarano. Ali, da li ste razmišljali da bi ponekad mogli da smanjite očekivanja, ne samo od drugih već i od sebe kako biste svoj život učinili lagodnijim, rasterećenijim, manje stresnim u svakom smislu. Setite se kad nešto očekujete od drugih, da li biste voleli da to isto očekuju i drugi od vas? Da li je to realno? Da li vam stvara nelagodu i nepotrebni pritisak?


Pogledajte u galeriji nekoliko citata koji će vas možda inspirisati da se fokusirate na očekivanja koja su vam zaista važna, neki će vas podstaći na razmišljanje, a neki možda da pokušate da smanjite očekivanja od sebe i od drugih.

Sensa / Canva Citati o očekivanjima

Izvor: Sensa