Prema istočnjačkom veerovanju svako od nas ima svoj karmički zadatak koji je povezan s nekim drugim, jer naš život i delovanje utiče na mnoge druge. Kada se u nečijem životu pojavi neko nov, to nikada nije slučajno i tek tako. Svaki susret ima svoju svrhu, a najčešći razlog je da osoba treba da nauči određenu životnu lekciju

Osoba koja je ušla u naš život, naizgled slučajno, ima zadatak da nas nauči mudrosti. Svi smo doživeli određene neuspehe, razočarenja, u većoj ili manjoj meri, nesrećene ljubavi, izdaju prijatelja i slično. Svi ti problematični odnosi sa ljudima teraju nas da nešto naučimo – kome poklanjamo svoje poverenje, ko zaslužuje naše poštovanje, da je uvek dobro biti na oprezu.

Naizgled slučajni sastanci su osmišljeni da dokažu čoveku da greši, da mu promiče nešto što je veoma važno. Ako je u životu bilo koga od nas bilo veza koje nisu dovele ni do čega dobrog, to ne znači da nisu bile važne i korisne. Pripremile su nas za nešto bolje, naučili smo šta je ono što želimo, a šta ne želimo. Negativna iskustva nam pomažu da budemo ono što jesmo danas. Na primer, žena koja je nekoliko godina bila u vezi sa alkoholičarem, sledeći put će biti mnogo pametnija.

Osoba ne mora da vam bude  srodna duša ili prijatelj da bi uspela da dopre do vas. Ponekad slučajni poznanici igraju veoma važnu ulogu u našem životu. Na primer, dok čekate u pošti započnete razgovor s osobom do vas. Tokom razgovora, ta nepoznata osoba može reći nešto što će vas dirnuti, ganuti, naterati vas da se zapitate, da zastanete, možda promeniti vaš odnos prema životu. Slučajni poznanici mogu da nas inspirišu, daju nam neki korisni savet i kao neko ko nas ne poznaje, da sagledaju naš problem iz drugog ugla

Neko nam donosi patnju, a neko životne lekcije i svoju priču, koja drugog inspiriše na promene ili pruža pomoć u trenutku kada nam je najpotrebnija. Na primer, novi poznanik zna način da dođe do određenog lekara koji može pomoći u lečenju bolesti. Novo poznanstvo može nam u trenutku emotivno pomoći – dati savet i zauvek nestati iz našeg života. Neki bi rekli da je to bio naš anđeo čuvar.

Možemo zaključiti da život pokušava da spasi osobu od problema šaljući joj određene signale ili stavljajući joj na put određene osobe u vidu slučajnih susreta. To može biti samo prolaznik, neko ko je tu s određenom misijom, a može biti i vaša srodna duša. Stoga otvorite svoje srce i um za nove ljude, dopustite im da uđu u vaš život jer postoji razlog za to- da vam ukažu na grešku ili da ostanu zauvek!

Izvor: Sensa