Ukoliko ste negde zapeli, ukoliko osećate da vam ponestaje i entuzijazma i motivacije i kreativnosti i ukoliko vam trenutno deluje da samo vi padate dok svi drugi uspevaju, pročitajte ovih „10 pravila ljudskosti” koje je sastavila Šeri Karter Skot.

1. Dobićete telo. Možda će vam se dopasti, a možda neće, ali biće vaše dok god ste ovde.

2. Učićete lekcije. Upisani ste u neformalnu celodnevnu školu po imenu Život. Svakog dana u školi imate prilike da učite. Lekcije vam se mogu dopasti, a možete misliti i da su nevažne i glupe.

3. Nema grešaka, samo lekcije. Razvoj je kombinacija pokušaja i pogreške. Eksperimentisanje. „Neuspeli” eksperimenti su jednako deo učenja kao i eksperimenti koji „uspeju”.

4. Lekcija se ponavlja dok je ne naučite. Lekcija se ponavlja u različitom obliku sve dok je ne naučite. Kada je naučite, možete preći na sledeću lekciju.

5. Učenje i lekcije se nikada ne završavaju. Nema nekog dela života koji ne sadrži lekcije. Ako ste živi, onda ima lekcija koje treba naučiti.

6. „Tamo” nije bolje nego „ovde”. Kada vaše „tamo” postane „ovde”, prosto ćete dobiti novo „tamo”, koje će opet izgledati bolje nego „ovde”.

7. Drugi su samo vaše ogledalo. Ne možete voleti ili mrzeti nešto kod druge osobe osim ako to ne odražava nešto što volite ili mrzite kod sebe.

8. Samo od vas zavisi šta ćete stvoriti od svog života. Svi imamo alat i sredstva koji su nam potrebni. Šta ćete uraditi s tim zavisi samo od vas. Odluka je na vama.

9. Svi odgovori su već u vama. Odgovori na pitanja života leže u vama. Potrebno je samo da gledate, slušate i verujete.

10. Zaboravićete sve ovo.

Izvor: Melem za dušu (Vulkan)