Ukoliko vam je bar jednom u životu bilo slomljeno srce, svesni ste koliko to iskustvo može biti bolno. U takvim odnosima se često osećamo poniženo, ostavljeno, zaboravljeno, naše samopouzdanje je ugroženo, ali jedna od najvećih grešaka jeste misao da je to bila vaša greška. Čak i kada vreme prođe, mogu ostatai otvorene rane i ožiljci nakon lošeg rastanka. Baš te rane, često ljude ometaju da nastave napred, da žive svoj najbolji život.

Zapamtite, šta god da se dogodilo, niste zaslužili da vas bilo ko loše tretira. Vi ste biće ljubavi, a ne patnje, osoba koja zaslužuje da bude voljena i poštovana. Ono što se dogodilo je deo vaš prošlosti, negativno iskustvo iz kojeg ste vi izašli povređeni dok je neko drugi nastavio dalje. Ali, i vaš život se dešava ovde i sada, i zato napravite izbor da obrišete prašinu i nastavite dalje.

Tu ste gde jeste i vreme je da krenete napred. Na tom putu se mogu pojaviti prepreke, senke prošlosti koje će vam govoriti da ništa više neće biti isto, ali vi ste jači od njih. Može se pojaviti strah od nepoznatog, jer ste dugo u svojoj zoni komfora, ali veći ste od vlastitih strahova.

Da biste mogli da krenete dalje i konačno otvorite novu stranicu u svom životu, prvo morate da se suočite sa negativnim slikama u sebi. Morate da prihvatite prošlost da biste mogli da započnete proces isceljenja. To može podrazumevati da se pomirite sa bolom kao delom sebe i pustiti ga da dođe na vas. A onda treba da pogledate sebe i kažete: "Ovo sam ja, nesiguran i slomljen, ali ću naći unutrašnju snagu da se izvučem iz ovog nereda!"

Bol kroz koji ste prošli možda nije vaša krivica, ali proces izlečenja je vaša odgovornost prema sebi. To je najmanje što možete da učinite za sebe posle negativnog iskustva u ljubavi. Morate napraviti prvi korak u ogromno nepoznato, ali izuzetno ispunjeno potencijalom. Da se ​​suočite licem u lice sa stvarima koje vas užasavaju, ali sa kojima se morate suočiti. Da prođete kroz bolna sećanja i unesete novo, uzbudljivo svetlo u vaš život.

Počnite sa prihvatanjem, a zatim sa promenom, prevazilaženjem koje će avaluirati u pun potencijal. Čekanje da se ta osećanja jednostavno rastvore nije rešenje, kao ni njihovo ignorisanje. To neće otkloniti bol i doneti mir koji priželjkujete, već samo duže držati rane otvorenim.

Život je neizvesno putovanje, ali vi imate pravo da birate kako ćete se uklopiti u njegove tokove. Životna iskustva nas menjaju, ponekad bole, često raduju, inspirišu i motivišu. Ali pre svega, radi se o tome kako odlučite da reagujete na to.

Dakle, izbor je na vama - izaberite da se iz položaja žrtve pretvorite u heroja svoje priče!

Izvor: Sensa