Testovi ličnosti nam pomažu da saznamo više o sebi, da otkrijemo neke tajne svog karaktera. Odgovorite na pitanaj u nastavku i možete puno otkriti o stvarima koje su vam važne u životu. Pokušajte da se zamislite u datoj životnoj situaciji i da postupate u skladu sa njom.

1. Zamislite sebe na brodu koji tone. Ako uspete da plivate i prilepite se za čamac za spasavanje i tako spasete život. Ko su ljudi koje vidite pored sebe u ovom čamcu? Koliko ih ima?

2. Veslate i stižete do obale, ali na vaše razočarenje ispred vas je ogromna pustinja. Sakupite nešto dobara i zaliha i krenete na veliko putovanje, pokušavajući da nađete pomoć ili barem sklonište. Koliko pari cipela imate i koliko ih koristite?

3. Nakon što pređete veoma dug put, kroz nepodnošljivu vrućinu pustinje, stižete na vrh dine i, u daljini, vidite grad. Primećujete i obližnju oazu. Da li zastajete malo, da se odmorite u hladu oaze, da li ostajete samo nekoliko minuta ili idete dalje ka gradu?

4. Po ulasku u grad vidite zamak koji vas zaintrigira i odlučite da vidite šta je sa njim. Nakon što prođete kroz njegove kapije, idite niz dugi hodnik koji vodi do glavne sobe. Uđete u sobu i vidite kralja i kraljicu kako stoje sa obe strane prestola. Kako izgledaju kralj (ako ste žena) i kraljica (ako ste muškarac)? Koje karakteristike primetite na prvi pogled?

5. Izađite iz ove sobe i spustite se spiralnim stepeništem. Mrak je, a svetlost sveće treperi na zidu. Dok se spuštate, pored vas prolazi vitez (ako ste žena) ili dama (ako ste muškarac). Uspevate da mu vidite lice samo na trenutak, a figura vas podseća na nekoga koga poznajete. Na koju osobu vas vitez podseća?

6. Stepenište vodi u plesnu salu, gde se nalazi dugačak sto, a na sredini stola stoji zlatni pehar. Koliko je u njemu vina?

Rešenje testa:

1. Šta mislite koliko pravih prijatelja imate.

2. Koliko ćete intenzivnih ljubavnih priča doživeti pre braka.

3. Etički kodeks koji reguliše vašu profesionalnu aktivnost.

4. Kako zamišljate da vaš idealni partner treba da izgleda.

5. Ovo je osoba koju nikada nećete zaboraviti.

6. Koliko se upuštate u ljubavnu vezu.

Izvor: Sensa