Mudrost Indijanaca se čuvaju vekovima, a i dalje u njihovim izrazima možemo pronaći važne poruke o životu, ljudima, prirodi. Donosimo vam 4 zakona o životu prema šamanima, a neki od njih i vama mogu da pomognu:

1. "Svaka osoba koja dođe u naše živote je namenjena nama."

Niko ne ulazi u naše živote iz čiste slučajno. Svi ljudi oko nas sa kojima komuniciramo su tu iz razloga što zajedno sa njima učimo, rastemo i napredujemo.

2. "Ono što se dogodilo je ono što se moralo dogoditi."

Ništa, ali apsolutno ništa, što nam se dešava u životu moglo bi biti drugačije. Čak ni najbeznačajniji detalj.​​ Ono što se dogodilo je jedino što je moglo da se desi - a upravo to je moralo da se desi da bismo naučili određenu lekciju i krenuli dalje. Svaka situacija koja nam se dogodi u životu je upravo onakva kakva treba da bude, čak i ako se naš um i ego opiru i odbijaju da to prihvate.

3. "Svako vreme je pravo vreme."

Sve počinje u pravo vreme, ne pre i ne posle. Kada budemo spremni da nešto novo počne u našim životima, to će početi. Nikad nije kasno.

4. "Kada se nešto završi, završi se."

Zvuči jednostavno, ali i jeste. Ako se nešto završilo u našem životu, to ima smisla za naš napredak i rast, pa je bolje da to ostavimo iza i idemo dalje, a da iz toga samo izvučemo najbolje iskustvo.

Izvor: Sensa