Ukoliko volite da budete okruženi priroodom, sa što više šume, dopada vam se tirkizna boja vode, prostranstva maslinjaka i autentičnih sela i drevne arhitekture - zaljubićete se u Tasos na prvi pogled. Naziva se još "šuma koja pluta", a Tasos je najzelenije ostrvo Grčke.

Predivna tirkizna boja vode i priroda koja osvaja mame vas da svaki dan provedete na različitoj plaži. Pored divnih plaža, vredi posetiti sela Teologos i Panagia koja će vas očarati svojim autentičnim izgledom i gostoprimstvom, manastir Svetog Arhangela Mihaila - njegovo veličanstveno zdanje ostaviće vas bez daha, a pogled na nepreglednu pučinu i Svetu Goru jedan je od najljepših pogleda na celom ostrvu.

Donosmo vam ideje za 3 čarobne plaže na Tasosu koje zaista vredi posetiti:

Agia Ana plaža

Mala uvala sa sitnim peskom nije toliko popularna, pa na njoj nema puno gužve, ali je zato nezamislivo lepa. Plaža je odlična za porodice sa malom decom, za pecanje i ronjenje. Ako ste ljubitelji skokova, na plažis e nalaze stene koje možete istražiti. Iznad plaže i oko plaže ima drveća i prirodnog hlada, a voda je naravno bajkovito tirkizna.

Mermerna plaža

Najpopularnija plaža na Tasosu zbog specifične boje vode i belih kamenčića. Obala je prekrivena sitnim, belim šljunkom, zapravo to su mermerni kamenčići koje je voda izgladila i oblikovala. Toliko su beli da vam se čini da gazite po snegu.Interesantno je da su kamenčići uvek hladni te hodanje po obali itekako prija na visokoj letnjoj temperaturi. Zbog bele podloge, voda je nežno plave boje, pa sama pklaža podseća kao da ste na dalekoj egzotičnoj destinaciji.

Giola

Kažu da je Bog bio veoma darežljiv kada je Tasosu darivao prirodnu lepotu. Najzanimljivija atrakcija na Tasosu svakako je bazen u steni Giola. Ovaj prirodni bazen nalazi se tik uz more, voda je kristalno čista i prozirna, a bazen se prirodno puni iz mora. Plivanje i uživanje u ovom bazenu od stena je doživljaj, ali budite oprezni prilikom ulaska u vodu i pokušajte da izbegnete skakanje zbog kamenja u vodi i ukoliko niste proverili dubinu.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Cene na Tasosu Tiktok/nikana.gr