Ukoliko težite da na letovanju budete u kontaktu sa prirodom, uživate da slušate talase i posmatrate kako se more spaja sa nebom uz zalazak Sunca, onda je vreme da raširite mapu i odredite svoju novu destinaciju za putovanjeovog leta.

Tokom cele godine žurimo da završimo mnoge obaveze, stalčno se osećamo rastrzani,a savremeni tempo život često je povezan sa stresom i njegovim neprestanim okidačima. A šta može bolje da opusti i regeneriše od mora?

Osećaj toplote i traga soli na koži dok se stopala uranjaju u pesak, trenutak kada zatvorimo oči i čujemo taj šum, osetimo mirise, osećamo kao da vreme stoji i da smo spokojni, bezbrižni, baš tu gde treba da budemo. To je ono što čini plažu savršenim mestom za opuštanje i oslobađanje od svakog nemira i negativnosti koje smo prethodnih meseci upili i skupili u sebi.

Ako je vaš izbor Grčka, predlažemo vam 3 plaže na kojima ćete se savršeno opustiti i uživati svim čulima u antistres morskoj "terapiji":

PLAZE GRCKA_1619987665.jpg
Shutterstock 

1. Milos plaža (Lefkada)

Do ove plaže se može doći taxi brodićem ili pešice, ali će vam trebati do pola sata, u zavisnosti od hoda. Put je strm i nije baš praktičan, u jendom delu su uklesane stepenice, ali uprkos izazovima, u ovome će posebno uživati ljubitelji prirode jer se sa puta vidi divan pejzaž plaže i mora. Plaža je okružena brdom i deluje ušuškano i skriveno, a izuzetno je prostrana tako da možete pronaći kutak samo za sebe. U levom delu možete pronaći prirodan hlad koji prave stene, a i na plaži i u vodi je beli šljunak. Mopre je svetlo-plavo i mlečno, pa čini da i na ovoj plaži Lefkade imate utisak da ste na najegzotičnijem mestu na svetu.

plaza grcka_1141113815.jpg
Shutterstock 

2. Orange beach (Sitonija)

Mnogi koji putuju na Sitoniju pronalaze smeštaj u mestu Neos Marmaras, ali ako odete u ovaj deo Grčke, ne propustite da se okupate na plaži Orange beach. Poznata je pod nekoliko imena - Orange beach, Kavourotripes, Portokali… Boja peska i boja vode na ovoj plaži zaista ostavljaju bez daha, pa će vam sigurno ostati u najlepšem sećanju. Na ovoj plaži može da bude gužva u sezoni, ali ako ne idete u "udarnom" terminu ili volite ranije da idete na plažu, svakako ćete naći mesto za sebe.

plaza grcka.jpg
Youtube/Printscreen/Hellas Heavens 

3. Kalitea (Kasandra, Halkidiki)

Plaža u Kalitei je poznata po dugačkom plićaku i tirkiznoj, bistroj i veoma čistoj vodi. Sa plaže se pruža prelep pogled na tirkizno more. Okružena je šumom i zelenilom, a pesak je sitan. Desni deo plaže je mestimično stenovit i savršen je za one koji ne vole gužvu, žele da se osame i uživaju u svim čarima letovanja.

Izvor: Sensa

3 PRELEPE PLAŽE U GRČKOJ KOJE HRANE DUŠU: Ako želite da se oslobodite loših misli i stresa, ova mesat su pravi izbor