Atletičarka IvanaVuleta oborila je rekord na Svetskom prvenstvu u atletici kada je skočila 7,14 metara. Uspela je da obori državni i sopstveni rekord koji je iznosio 7,10 metara. Ponovo je Ivana Vuleta pobedila, ne samo svoje rivale, već i samu sebe.

Snaga i energija sportistkinje isnpirišu, kako i njena posvećenost. Mnogi stručnjaci smatraju da je pored treninga i truda, svetskim šampionima važan i duh i mentalnasnaga. Gde tu snagu crpi Ivana Vuleta, nekada Španović - potražili smo odgovor u citatima koje je rado objavljivala na društvenim mrežama:

 1. "Osećati se dobro je primarna namera".
 2. "Nekad je red na tebe, nekad nije. Ponekad cenite dobre dane, ponekad svoj loš dan shvatite kao još jedan korak ka nečem boljem."
 3. "Izazovi su darovi koji nas teraju da tražimo novi centar gravitacije. nemojte se boriti protiv njih, samo pronađite novi način da stojite."
 4. "Samovolja je kontinuiran proces i normalno je da na tom putu doživljavamo uspone i padove. Postavljanjem novih ciljeva, fokusiranjem na lični rast, pronalaženjem novih izvora motivacije, održavanjem pozitivnog stava, praktikovanjem brige o sebi, možemo prevazići mentalne, emocionalne i motivacione prepreke i održati glad za uspehom."
 5. "Ljubav je valjda jedina stvar na svetu koju ne trebas da objasnjavaš."
 6. "Različitost ispoljava posebnost. Toliko malo je potrebno da nekome ulepšate dan i date podstrek za svoje borbe i za ostvarenje svojih snova."
 7. " Nastavi da učiš i ostani skroman."
 8. "Moraš dati sve od sebe da učiniš svoj život tako lepim kakvi su i snovi koji plešu u tvojoj mašti."
 9. "Dobro je imati snažno telo. Veoma je dobro imati snažan um."
 10. "Lepota je, baš kao i sreća, samo stanje uma."
 11. "Priča o učenju i vežbanju: Ako učenik ne razume jedinstvo, uvek će mu nešto nedostajati..."
 12. "Verujem da je mera ljudskosti jedini kriterijum kojim možemo vrednovati svoje živote."
 13. "Smiri um, pusti kosu, draga, glavu gore i snažno, srcem!"
 14. "Ne zaboravite da vas rezultat i sposobnost da prevazidjete strah zavise od vase sposobnosti da uticete na svoje misli"
 15. "Jedan sat vežbe je samo 4 odsto vašeg dana. Nađite vreme, a ne nove izgovore."

(Sensa)

BONUS VIDEO:

Ivana Vuleta intervju  Atletski savez Srbije