Jedan poznati milioner sa mnogonovca na računu je u jednom trenutku preminuo i ostavio nasleđe od više miliona dolara. Sačinio je dva testamenta, precizirajući da se jedan otvori odmah, a drugi posle 30 dana. Među uputstvima u prvom testamentu bila je molba da se pre sahrane obuče u određeni par čarapa koje je posedovao, a deca nisu ni znala da je to velika lekcija i da se stiče iskustvom a mnogo je više od čitanja knjiga. Njegova deca su odmah odnela par čarapa tamo gde su njihovog oca pripremali za sahranu i zatražili da se ispuni želja oca, prenosi portal Stati.

Ali cela porodicaje pripadala zajednici sa veoma strogim običajima i zakonima u vezi sa pogrebnim obredima i zahtev porodice je odbijen. Oni su se svađali, objašnjavajući da je njihov otac bio veoma religiozan, studiozan čovek i da je očigledno imao dobre razloge za ovaj zahtev. Ali parohija je ostala čvrsta u svom odbijanju.

U očaju, porodica je otišla kod sveštenika opštine, gde im je on vrlo ljubazno rekao: „Iako je vaš otac ovaj zahtev uputio dok je živeo na ovom svetu, sada je u svetu istine i sigurno razume šta je najbolje za njega. Neka bude sahranjen po svim pravilima i bez tih čarapa.” I tako se desilo da je sahranjen bez čarapa.

Trideset dana kasnije deca su otkrila očev drugi testament, u kome je pisalo sledeće:

„Draga moja deco, sigurno ste me već sahranili bez čarapa. Znao sam da će se ovo dogoditi. Želeo sam da zaista shvatite da čovek može da ima milijardu dolara, ali na kraju krajeva, ne može da ponese ni par čarapa sa sobom...”

Živimo u veoma materijalističkom svetu u kome smo skloni da povezujemo uspeh sa materijalnim bogatstvom, brojem nula na bankovnom računu. A ovaj milioner i guru za novac otkriva da je pravo bogatstvo potpuno drugačije.

Možda cela poenta nije u tome da odgrizete najveći komad pite i da se prejedete njime, već da osetite ukus ove divne pite i uživate u njoj? U prevodu, ne morate da grabite što više novca, uspeha, i da svu svoju energiju utrošite na taj "veliki zalogaj pite" od koga ćete možda da se zagrcnete, a nećete stići ni da uživate u njoj. Zato je poruka ovog mudrog milionera da usporite i uživate u životu, makar i nemali "najveći komad kolača" odnosno najviše novca i uspeha. Uživajte u svakom danu svim svojim bićem, jer materijalne stvari nećete poneti u grob, ali uspomene i lepe trenutke zauvek ćete da zadržite u svojoj duši.

Pročitajte i ovih 10 ŽIVOTNIH PRAVILA ZA SREĆU NEPALSKIH MUDRACA: "Ponekada je ćutanje najbolji odgovor"

BONUS VIDEO:

Kako da uštedite kada kupujete deci školski pribor Tik Tok/_adaywithmissa

Sensa/L.S.