Nova godina donosi i nove trendove. Na društvenim mrežama jedan retro hobi vrato se na velika vrata, koji je savršen za sve one koji žele da ispolje svoju kreativnost kod kuće.

U pitanju je vez. Lepota kod ovog hobija, jeste što je dosta širok i može da se primeni za razne stvari. Nekada se radio samo goblen, a sada možete da ukrasite vezom podmetače za šolju, maske za telefon.

Savršena je zanimacija za početnike, zato što je laka za učenje.  Sve što vam treba da započnete je igla za bušenje, malo vune/prediva, okvir i nešto tkanine za vez.

Kada je vaša igla uvučena i tkanina je čvrsto na mestu na okviru, potrebno je samo da provučete iglu kroz tkaninu, da je  podignete, a zatim ponovo da udarite da biste napravili šav.

Postoji nekoliko različitih vrsta šavova koje možete da isprobate, u zavisnosti od toga koliko se osećate sigurno. A da bi stvari bile još lakše, postoji veliki broj početničkih kompleta koje možete da kupite i koji imaju sve što vam je potrebno da krenete.Nije vam potrebno puno novca, a mnoge materijale već ima kod kuće koje možete da iskoristite.

Ovaj hobi možete da radite sami, ali i u društvu. Vez je odličan za vežbanje koncentracije, fokusa, ali i strpljenja.

BONUS VIDEO:

Neobičan hobi Slobodana iz Užica, on je strastveni kolekcionar malih četvorotočkaša RINA

Uradite test ličnosti i saznajte šta omiljeni instrument govori o vama.

Metro/Sensa/A.S.