Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Havaja do Severne Irske: 5 najpopularnijih svetskih imena za devojčice

Pored tradicionalnih imena, roditelji se sve više odlučuju da deci daju internacionalna imena koja su prepoznatljiva u različitim govornim područjima. Evo koja su ženska imena najpopularnija na svetu...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Na svetskom nivou sprovedeno je istraživanje u kojem su izdvojena najpopularnija imena na svetu, bez obzira na kulturološke razlike i običaje. U istraživanje su bile uključene zemlje Evrope, kao i SAD, Kanada i Australija.

Značenja imena sa tradicijom i simbolikom: autentična biblijska imena za dečake i devojčice...

Otkrivamo listu internacionalnih ženskih imena koja su na samom vrhu popularnosti u svim zemljama sveta.

1. Mia

Jednostavno i kratko ime koje je osvojilo roditelje širom planeta. Vrhunac popularnosti doseglo je davne 1964. godine, a sve zahvaljujući glumici Miji Farou, pa se već tada ovo ime našlo na listi top 1000 imena sveta. Mia je danas 6. ime u SAD-u, drugo u Nemačkoj i prvo u Engleskoj, Australiji, Hrvatskoj, Meksiku, Austriji, Norveškoj i Sloveniji.

2. Sofija

Reč je o starom imenu koje na grčkom jeziku znači mudrost. Ovo svetski prihvaćeno ime je broj jedan u SAD-u. Bez obzira na to da li se piše Sophia, Sofia, Sofija ili skraćeno Sophie, ovo ime je broj jedan i u Škotskoj i Severnoj Irskoj. Na drugom je mestu u Tasmaniji i Norveškoj, a na četvrtom u Italiji i Danskoj.

3. Olivija

Olivija je ime koje je "stvorio", odnosno popularisao Vilijam Šekspir za romantičnu dramsku predstavu "Dvanaesta noć". Ovo ime se povezuje sa maslinovom grančicom, pa predstavlja simbol mira. Ovo ime u Engleskoj, Velsu i Škotskoj se nalazi na drugom mestu, a definitivno je broj jedan na Havajima.

4. Ema

Ovo ime proslavile su holivudske glumice Ema Votson, Ema Stoun, Ema Rodžers, ali reč je o puno starijem germanskom imenu koje znači potpun. Na prvom se mestu nalazi u Belgiji, Finskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Norveškoj, dok je na drugom mestu u Kanadi, a na trećem u Irskoj. Bilo da se piše Emma, Emme ili Ema, ovo ime vole mnogi roditelji i u Srbiji.

Numerologija: kako da uz pomoć broja vašeg imena otkrijete koji je vaš anđeo čuvar...

5. Izabela

Isabella, Isabela, Isabel ili Izabela je ime sa najviše nadimaka (Izi, Bela, Ela, Eli, Isa...), koji su takođe postali prepoznatljivi. Njegova jednostavnost ga čini popularnim u celom svetu, a najpopularnije je u Engleskoj, Kanadi, Brazilu, Novom Zelandu, Danskoj, Španiji, Australiji, Švedskoj i Irskoj.

od_havaja_do_severne_irske_5_najpopularnijih_svetskih_imena_za_devojcice2
Izvor: Foto: Shutterstock

Izvor: Zadovoljna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj