Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajka za isceljenje vaše duše: koliko biste platili za ispunjenje svojih želja

"Ako se tvoja želja ne ispunjava - znači da još nije otplaćena." Pročitajte priču o hrabrosti, ispunjenju želja i srećnom životu...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Na obronku Vasione nalazila se jedna prodavnica. Natpisa na njoj nije bilo odavno, nekada davno odneo ga je uragan, a vlasnik nije postavio novi, jer je svaki meštanin i bez toga znao da se u prodavnici prodaju želje.

Asortiman prodavnice bio je ogroman, ovde se moglo kupiti gotovo sve: ogromne jahte, stanovi, brak, mesto potpredsednika korporacije, novac, deca, omiljeni posao, lepa figura, pobeda na takmičenju, veliki automobil, vlast, uspeh i još mnogo, mnogo toga. Nije se prodavao samo život i smrt, time se bavio glavna kancelarija, koja se nalazila u drugoj galaksiji.

Svako ko je došao u prodavnicu (a postoje i takvi koji nikada nisu zašli u prodavnicu, ostali su da sede kod kuće i samo želeli) po prvi put je saznao cenu svoje želje.

Cene su bile razne. Na primer, omiljeni posao je koštao odustanja od stabilnosti i predvidljivosti, spremnosti da se samostalno planira i ustroji svoj život, vere u sopstvene snage i odluke da radi tamo, gde mu se sviđa, a ne tamo gde treba.

Pomozite Univerzumu da ispuni sve VAŠE želje: kako da napravite skrinsejver za kompjuter po savetima Paola Koelja...

Vlast je koštala nešto više: potrebno je bilo odreći se nekih svojih uverenja, znati o svemu naći racionalno objašnjenje, umeti odbiti druge, znati svoju cenu (i ona je morala da bude dovoljno visoka) dozvoliti sebi veličanje svog "Ja", nametati se, bez obzira na odobravanje ili neodobravanje okruženja.

Neke cene bile su čudne, brak se mogao dobiti skoro na poklon, a srećan život je bio skup: lična odgovornost za sopstvenu sreću, umeće dobijanja zadovoljstva od života, spoznaje svojih želja, odustajanje od stremljenja prilagođavanja okruženju, sposobnost da ceni ono što jeste, sopstvene odluke da se bude srećan, samosvest o sopstvenoj vrednosti i važnosti, odbacivanje privilegija "žrtve", rizika od gubitka nekih prijatelja i poznanika.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj