Sastojci:
- 3 tikvice
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 mlada luka
- 2 čen belog luka
- 3 paradajza
- komad korena đumbira dug 2 cm
- pola kašičice garam masale
- so i sveže mleveni biber
- 1 limeta ili manji limun
- sveži listići korijandra ili peršuna
Priprema:
Naseckajte i operite tikvice. Luk i beli luk iseckajte na sitno. Paradajz ogulite i isecite na kockice. Đumbir ogulite i narendajte. U loncu zagrejte ulje i na njemu propržite tikvice. Nakon 2-3 minuta dodajte im mladi i beli luk, paradajz, đumbir i garam masalu.
Dobro promešajte i nalijte litar vode. Posolite i pobiberite. Kuvajte dok ne krene da kipi pa smanjite vatru, ulijte sveže isceđen sok od pola limete ili limuna i kuvajte 40 minuta. Potom dodajte na tanke kriška narezan ostatak limete ili limuna. Pre posluživanja pospite naseckanim svežim listićima korijandra ili peršuna, a onda i sa malo garam masale.