Sastojci (za 12 čokoladica):
Za smesu:
- 1 šolja bademovog brašna
- 2 kašike kokosovog ulja
- prstohvat morske soli ili himalajske ružičaste soli
- 1/4 šolje soka od agave ili nekog drugog tečnog zaslađivača (med je pogodan ako niste vegan) ili 3 kapi tečne stevije pomešane sa 3-4 kašike sojinog ili bademovog mleka
- 1/2 kašike prirodnog ekstrakta nane
Za čokoladni preliv:
- 2 kašike kokosovog ulja
- 2 kašike kakao praha
- 2 kašike sirupa od agave (ili med ili javorov sirup ili kap stevije)
Priprema:
Prvo otopite kokosovo ulje za oba dela kolača tako da bude bude toplo ali ne i prevruće.
U posudi pomešajte bademovo brašno i polovinu kokosovog ulja, so, zaslađivač i ekstrakt nane. Formirajte čokoladice od mešavine, a ako vam je suviše mekana, stavite je na 10 ili 15 minuta u frižider da malo očvrsne.
U posudu srednje veličine, pomešajte bademovo brašno, 1/2 kašike kokosovog ulja, so, zaslađivač i pepermint ekstrakta. Formirajte čokoladice od mešavine, a ako vam je suviše mekana, stavite je na 10 ili 15 minuta u frižider da malo očvrsne.
U međuvremenu, u drugoj manjoj posudi, pomešajte sve sastojke za preliv pa ga poprskajte po kolačićima. Možda će biti potrebno da radite u dva sloja, kako biste ih potpuno prekrili a u međuvremenu ih držite u frižideru.
Kad budu gotove, držite ih u frižideru do serviranja, a u hermetički zatvorenoj posudi mogu da stoje do nedelju dana.
Izvor: Pureelle
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi