Zdrava varijanta hamburgera doktorke Lejl Kažinić Kreho ne sadrži meso, već sveži i ukusni crveni pasulj!
Sastojci (za četiri osobe):
- 240 g kuvanog crvenog pasulja
 - 1 crveni luk, vrlo tanko narezan
 - 75 g naseckanih oraha
 - 1 veća šargarepa, očišćena i izrendana
 - 2 belanceta
 - malo soli
 - 1 kašičica kima u prahu
 - 1 kašičica kajenskog bibera
 - 100 g prezli
 - 4 okrugla peciva sa semenkama za hamburger
 - Dodaci za hamburger - po želji:
 - crveni luk narezan na kolutiće
 - zelena salata
 - naseckani paradajz
 - kečap
 - kremasta fina mešavina gustog jogurta i senfa
 
Priprema:
U veću staklenu posudu viljuškom izgnječite pasulj i dodajte mu luk, orahe, šarharepu, belance, so, kim, kajenski biber i prezle. Rukama oblikujte četiri hamburgera. Lim za pečenje tanko premažite maslacem, i složite na njega hamburgere.
Pecite ih oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Isecite pecivo i lagano ga namažite mešavinom koju ste napravili dobro izmiksavši gusti jogurt i senf. Dodajte zelenu salatu, hamburger, luk ili paradajz.
Poslužite hamburgere uz pečeni mladi krompir.