Sastojci:
- 4 breskve
- 4 kašičice svetlog smeđeg šećera (nektara od agave ili javorovog sirupa)
- dodaci po izboru (sladoled od vanile, limuna ili maline, listići bosiljka ili nane, smrvljeni slani sir, mleveni cimet, mascarpone pomešan s medom i limunovom koricom, odnosno tofu umiksan s malo limunovog soka, nektara od agave i maslaca od badema...)
Priprema:
Breskve isecite na pola i uklonite košticu (lakše ćete je izvaditi ako se poslužite kašikom). U jedan manji tanjir stavite malo vode, a u drugi smeđi šećer. Polovine breskvi najpre umočite u vodu sa isečene strane pa u šećer ili ih premažite nektarom od agave (ili javorovim sirupom).
S isečenom stranom okrenutom na dole polovine bresaka stavite na nauljenu rešetku roštilja koji je zagrejan srednje jako. Pecite 3 do 4 minuta, odnosno dok na njima ne ostanu tragovi rešetke roštilja. Poslužite s dodacima po izboru.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!