Sastojci
- 7 krupnijih jabuka (preporučuje se „greni smit")
- sok i kora dva limuna
- 450 gr šećera u prahu
- 2 kašike listića ruzmarina
Priprema
Oljuštite jabuke, očistite od semena i isecite na četvrtine. Spustite ih u duboku, veću šerpu i dodajte sok i koru limuna. Dospite litar vode, zagrejte na srednjoj temperaturi do ključanja i onda smanjite temperaturu pa pustite da tiho vri oko sat vremena.
Procedite mešavinu kroz gazu i u čist sok dodajte šećer pa kuvajte 15 do 20 minuta. Proverite gustinu marmelade i, ako je potrebno, dokuvajte još nekoliko minuta. Sklonite s vatre, ostavite da stoji desetak minuta pa openite i skinite skramu koja se stvori. Dodajte oprane i osušene listiće ruzmarina, pa naspite u suve, čiste tegle.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!