Ovakav puding savršen je dodatak slatkim pitama, sladoledima, frapeima i kremastim biskvitima.
Sastojci
- 2 šolje mleka od badema ili mleka od pirinča
- 1 šolja pirinačnog slada
- prstohvat morske soli
- 2 ravne kašike biljnog želatina (agar-agar)
- 1 i po kašika kuzu praha
- 1kašičica ekstrakta od vanile
Priprema
Pomešajte u jednoj šolji 3 /4 bademovog mleka ili pirinčanog mleka s pirinačnog sladom i sipajte masu u malu šerpu. Pospite smešu agar-agar prahom i pustite je da provri na umerenoj vatri. Jedan minut nakon što proključa, promešajte masu pa polako dodajte kuzu i preostalo mleko neprekidno mešajući. Neka ključa na umerenoj vatri 1 do 2 minuta. Zatim sklonite sa ringle, dodajte vanila ekstrakt i izmešajte sve. Masu podelite u četiri male činije za desert i ostavite ih nepokrivene oko 2 sata.
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Šta vas zaista čini srećnim? Izabrani cvet otkriva da li vas raduju male stvari ili tražite specijalne efekte
Mudre misli patrijarha Pavla o hrišćanskim vrlinama: “Nikad nije bilo lako biti čovek među ljudima”
Dnevni horoskop za 19. april 2025: Devica uklanja sve prepreke, Ovan se odriče nečeg dragocenog