Ovakav puding savršen je dodatak slatkim pitama, sladoledima, frapeima i kremastim biskvitima.
Sastojci
- 2 šolje mleka od badema ili mleka od pirinča
- 1 šolja pirinačnog slada
- prstohvat morske soli
- 2 ravne kašike biljnog želatina (agar-agar)
- 1 i po kašika kuzu praha
- 1kašičica ekstrakta od vanile
Priprema
Pomešajte u jednoj šolji 3 /4 bademovog mleka ili pirinčanog mleka s pirinačnog sladom i sipajte masu u malu šerpu. Pospite smešu agar-agar prahom i pustite je da provri na umerenoj vatri. Jedan minut nakon što proključa, promešajte masu pa polako dodajte kuzu i preostalo mleko neprekidno mešajući. Neka ključa na umerenoj vatri 1 do 2 minuta. Zatim sklonite sa ringle, dodajte vanila ekstrakt i izmešajte sve. Masu podelite u četiri male činije za desert i ostavite ih nepokrivene oko 2 sata.