Iskoristite obilje ukusnih pomorandži u prodavnicama i na pijacama. Ispecite ukusan čokoladni kolač preko kojeg se preliva vrući sirup od ovog citrusnogvoća!

Kremasti veganski slatkiš iz tegle: evo kako da napravite koko-čoko frape (RECEPT)

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 80 g smeđeg šećera
  • 3 kašike kakao praha
  • 2 kašike pirinčanog brašna
  • 100 grama mlevenih oraha
  • 1 kašika narendane korice pomorandže
  • 120 grama tamne čokolade
  • 50 grama maslaca

Zdrava užina: bombice od lanenih semenki (RECEPT)

Za preliv:

  • 1 pomorandža
  • 50 grama šećera
  • 100 ml vode

Priprema:

Istopite maslac i čokoladu na pari. Žumance umutite sa smeđim šećerom, pa smesi dodajte kakao prah, pirinčano brašno, mlevene orahe i koricu jedne pomorandže. Od belanaca umutite šam. U smesu sa jajima dodajte istopljenu čokoladu i maslac, a na kraju u sve nežno umešajte šam.

Smesu za kolač ulijte u kalup obložen masnim papirom i pecite na 180 stepeni oko pola sata. Dok se peče kolač pripremite sirup. Pomorandžu isecite na tanke kriške.

U šerpu sipajte vodu i šećer i kuvajte sve dok se šećer na istopi. Tada dodajte pomorandže. Pustite da se kratko kuvaju u šećernom sirupu dok ne puste svoje sokove. Međutim ne smeju da se raspadnu.

Sirup prelijte preko toplog kolača i ukrasite kriškama pomorandže. Kolač možete da poslužite sa umućenom slatkom pavlakom ili prelivom od čokolade.

Izvor: Zadovoljna