Sastojci:
- 500 g polubelog pirovog ili pšeničnog brašna
- 1/4 kašičice suvog kvasca
- 1 kašika soli
- 1 veća cvekla
- 400 ml vode
Priprema:
Pomešajte brašno, so, i kvasac, pa umešajte narendanu cveklu, i vodu. Zamesite testo i pokrijte ga plastičnom folijom. Ostavite da se podigne na celu noć (možete ga ostaviti u ugašenoj rerni kako bi temperatura bila konstantna).
Idućeg dana pre pečenja zagrejte rernu na 200 stepeni. Četvrtasti kalup ili pleh za pečenje obložite papirom za pečenje i istresite smesu (koja je sada mekša).
Ako pravite okrugli hleb na plehu lagano ga oblikujte u krug masnim rukama, da se testo ne lepi. Možete ga posuti brašnom za ukras i zarezati nožem. Pecite oko 45 minuta, ohladite na rešetki, pa poslužite.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.