Sastojci:

  • 500 g polubelog pirovog ili pšeničnog brašna
  • 1/4 kašičice suvog kvasca
  • 1 kašika soli
  • 1 veća cvekla
  • 400 ml vode

Priprema:

Pomešajte brašno, so, i kvasac, pa umešajte narendanu cveklu, i vodu. Zamesite testo i pokrijte ga plastičnom folijom. Ostavite da se podigne na celu noć (možete ga ostaviti u ugašenoj rerni kako bi temperatura bila konstantna).

Hronoishrana: zdravlje u veknici beskvasnog hleba...

Idućeg dana pre pečenja zagrejte rernu na 200 stepeni. Četvrtasti kalup ili pleh za pečenje obložite papirom za pečenje i istresite smesu (koja je sada mekša).

Jesenji kulinarski hit: hleb od bundeve...

Ako pravite okrugli hleb na plehu lagano ga oblikujte u krug masnim rukama, da se testo ne lepi. Možete ga posuti brašnom za ukras i zarezati nožem. Pecite oko 45 minuta, ohladite na rešetki, pa poslužite.