Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka, iseckane na kockice
  • 2 čena belog luka, sitno seckanog
  • 6 do 8 krupnih fino iseckanih paradajza
  • 1 šolja azuki pasulja koji je prenoćio u vodi
  • pola šolje bele ili crvene kinoe
  • 1 kašika sveže ili sušene majčine dušice
  • pola kašike suvog bosiljka
  • 2 kašike morske soli
  • pola kašike sveže samlevenog crnog bibera
  • svež bosiljak, za ukrašavanje
  • maslinovo ulje, za kuvanje

Priprema:

Sipajte u lonac ulja koliko treba da prekrije dno. Dodajte luk i dinstajte ga na tihoj vatri, pa dodajte beli luk i dinstajte još malo. Po potrebi dodajte po malo maslinovog ulja. Luk treba da postane skoro providan, zlatkast, ne dozvolite da pregori. Ovo je ključ kako doći do onog "mesnatog" bogatog ukusa supe koju kuvate.

Poslastica koja greje i okrepljuje tokom hladnih dana: zdrava jesenja supa od bundeve i jabuka...

Dodajte paradajz, azuki pasulj, so, biber, i suvo bilje. Dodajte takođe i malo proključale vode da pokrija sav paradajz i pasulj. Kuvajte još 15 do 20 minuta. Dodajte zatim kinou. Kad voda uvri, uvek nadoknadite po malo ali ne dodajte veliku količinu odjednom. Poklopite lonac i kuvajte na srednjoj niskoj vatri dok pasulj ne omekša.

Bogata zimska miso supa od pirinčanog napitka...

Puno vreme kuvanja ove supe je oko sat i petnaest minuta. Ukoliko želite da ubrzate proces, prvo počnite da kuvate natopljeni azuki pasulj, a u drugom sudu dinstajte luk. Kad ih spojite, dodajte paradajz i nastavite po receptu.

Izvor: Pureella.com